Zasloužená výhra Jílového

03.09.2018 20:23

FK Jílové - TJ Sokol Horní Jiřetín  2:0 (0:0)

4.kolo HET krajského přeboru  //  1.9.2018  // 17:00 

 

Úvod utkání byl ve znamení převahy domácích, kterou odstartovala hlavička Bílka, kterou s námahou lapil hostující brankář. O minutu později po centru Felediho zakončoval na zadní tyči Horáček, ale svůj pokus nenamířil mezi tyče. Stejně tak dopadl únik Kudrny po vysunutí Píchy. První patnáctiminutovku domácích ukončila tvrdá střela Gahera z velkého vápna, kterou brankář vyrazil. Pak se začali osmělovat i hosté. Dalekonsná střela Kuhze ze 30-ti metrů zazvonila na tyč Smutného branky. O chvilku později domácí obrana zaspala a byla ráda, když po rohu osamocený hostující hráč na malém vápně dobře netrefil svůj hlavičkový pokus. To bylo ze strany hostů v prvním poločase vše a šance měli opět domácí. Ve 22. minutě zahrával Gaher standardní situaci a hlavičkují Bílek trefil tyč. Pak tvrdě z vápna pálil opět Bílek, ale Aschenbrenner byl pozorný. A když před poločasem poslal svoji hlavičku nad branku Florián, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Úvod druhého poločasu odstartoval protiútok Voseckého, který svou střelou provětral brankářovy rukavice. Na druhé straně nikdo netrefil prudký centr do vápna domácích a za další tři minuty si Smutný poradil s trestným kopem z 20 metrů, který vyrazil nad břevno. V 61. minutě postupoval zcela sám na brankáře Bílek, zvolil důrazné zakončení, brankáře však neprostřelil. Z další šance ovšem již udeřilo, Vosecký ze strany nacentroval  a osamocený Bílek na malém vápně hlavou rozvlnil síť. Následně se hra na delší dobu uklidnila. Domácí kontrolovali hru a nepouštěli hosty do příležitostí. Až v 83. minutě potáhl míč po velkém vápně Vosecký, posunul ho na Píchu a ten poslal přesnou střelu k levé tyči hostujícího brankáře 2:0. Hosté však zbraně nesložili. Pět minut před koncem ukryl míč po závaru na brankové čáře Smutný a domácí brankář se vyznamenal i v nastavení, kdy trestný kop vyškrábl z růžku branky nad břevno. Z následného protiútoku po rohu hostů zakončoval aktivní Vosecký, ale Aschenbrenner si připsal další úspěšný zákrok.

Utkání skončilo zcela zaslouženou výhrou a domácí tým si tak připsal do tabulky další 3 body. 

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Opět to byl seriál zahozených šancí. Soupeř měl ojedinělé nebezpečné útoky, ale podržel nás brankář Smutný. Nakonec se nám podařilo dvě šance proměnit a vyhrát. Klukům díky za bojovnost.

 

Branka: 65. Bílek, 83. Pícha

 

Sestava: Smutný - Reichelt, Florián, Gaher, Vait - Horáček (46. Vosecký), Feledi, Červenka (67. Kolář), Kudrna (84. Barilla) - Bílek (90. Farkaš), Pícha

 

Rozhodčí: Šefčík - Oborník, Sabo

Delegát: Dvorský

Diváci: 100

 

ZÁPASOVÝ BULLETIN