Z Brné vezeme potřebné body!

17.10.2019 22:06

SK Brná - FK Jílové 1:2 (1:1)

10. kolo GKR STAVBY krajského přeboru // 12.10.2019 // 11:00

 

Posilnění výhrou proti Lovosicím zajížděli hráči A-týmu na půdu Brné, kde chtěli navázat na vítězství z domácího utkání. Domácí tým nastoupil bez několika hráčů základní sestavy, a tak se očekávalo, jak si s tím hostující hráči poradí.

 

Od začátku utkání bylo jasné, s jakou taktikou domácí do utkání šli. Zaparkování před vlastním pokutovým územím spoléhali na rychlé protiútoky. Jílové diktovalo po celý první poločas tempo hry a vytvářelo si i brankové příležitosti. Bohužel v prvním poločase se ujala jen jedna, kdy Doubek od brankové čáry našel ve vápně Koléře, a ten přesnou střelou na přední tyč poslal Jílové do vedení. I nadále se hra odehrávala hlavně na polovině domácích, ale Jílovému se již nepodařilo proměnit žádnou ze svých nadějných akcí. Chvilku před poločasem tak přišel trest. Nejlepší hráč domácích Demčenko si naběhl za nepozornou obranu hostů a vyrovnal. Do poločasu se tak odcházelo za překvapivě nerozhodného stavu. 

 

Druhý poločas se odehrával ještě za většího tlaku hostů, ale šance Justa, Koláře, Bílka, Floriána zůstaly nevyužité. Na druhé straně mohl poslat domácí do vedení po úniku Satek, ale Smutný svůj tým podržel. S přibývajícím časem se domácí ještě více semkli s odhodláním dotáhnout utkání k pokutovým kopům, a tak se Jílovému těžko dařilo dostat do vážnějších šancí. O osudu utkání se tak rozhodlo pět minut před koncem, kdy Bílek dostal dlouhý míč za obranu, domácí brankář vyběhl a srazil hostující hráče k zemi v pokutovém území. Následnou penaltu s přehledem proměnil Florián a Jílové se tak mohlo radovat ze zisku 3 bodů, ačkoliv výkonem neoslnilo.

 

Vyjádření trenéra (P.Salava): Proti oslabenému domácímu týmu jsme se celý zápas těžko prosazovali. Soupeř hrál v hlubokém bloku a nám vázla kombinace. Chtělo to více trpělivosti, přesnosti a pohybu. Spokojeni můžeme být akorát se třemi body.

 

Branky: 18. Kolář, 86. Florián (pen.)

 

Sestava: Smutný - Vait, Gaher, Florián, Doubek - Hošek, Feledi, Bílek, Farkaš (83. Barilla) - Just (89. Kudrna), Kolář 

 

Rozhodčí: Klimpl - Karrmann, Faigl

Delegát: Mitáš

 

Diváci: 143