Vysoká výhra na půdě Lovosic

02.09.2020 14:38

FK Lovosice - FK Jílové 2:5 (1:2)

2.kolo Krajského přeboru // 29.8.2020 // 13:15

 

Ke druhému utkání letošní sezóny zajíždělo Jílové do Lovosic. Domácí v prvním kole schytali příděl 6:0 na půdě Žatce a svou porážku chtěli odčinit. Jílové však přijelo s cílem získat všechny body a zajistit si dobrý vstup do nového ročníku.

 

Úvod utkání patřil domácím, které poslal ve 20. minutě do vedení Espinosa. O čtyři minuty později bylo však vyrovnáno. Just zakombinoval s novicem v sestavě Žáčkem, který vyslal na steč Bílka a ten křižnou střelou srovnal stav utkání. Domácí si chtěli vedení vzít zpět, ale několik dobrých příležitostí nevyužili. Toho využil na druhé straně Kolář, když obral v pokutovém území obránce o míč a střelou pod břevno otočil vývoj utkání. 

 

Do druhého poločasu vstoupilo aktivně Jílové a bylo za to odměněno v 51. minutě. Autové vhazování Justa si navedl na střelu z 25 metrů Kolář a jeho povedené střela skončila za překvapeným brankářem domácích. Za dalších šest minut se skóre měnilo znovu. Just ve vápně prostrčil míč na Bílka a ten zevnitř pokutového území prostřelil brankáře. Domácím se ještě podařilo snížit, kdy přísně nařízenou penaltu proměnil Espinosa.  Další šance domácích skončila na břevně a hlavičkový pokus mimo branku. Na druhé straně mohl zvýšit vedení Horyna, který se uvolnil uvnitř pokutového území a tvrdou střelou orazítkoval břevno lovosické branky. Finální podobu výsledku zařídil ve svém první startu Šaran, který využil chyby v rozehrávce domácích a s přehledem skóroval.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Musím přiznat, že výsledek neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Hlavně v prvním poločase měli domácí více šancí, zahodili tak čtyři jasné příležitosti. Měli jsme štěstí. Po změně stran se náš výkon zlepšil a byli jsme hodně efektivní v koncovce. Do čeho jsme kopli, to tam spadlo. Lovosicím nezahrála dobře obrana a my jsme toho využili. Vstup do sezóny je bodově dobrý. Bohužel jsou stále zraněni Feledi s Gaherem. Ve středu hřiště tak musíme improvizovat.

 

Branky: 24. Bílek, 37. Kolář, 51. Kolář, 58. Bílek, 89. Šaran

 

Sestava: Smutný - Doubek, Florián, Reichelt, Farkaš (46. Horyna) - Žáček, Just (73. Šaran), Čermák, Červenka - Bílek, Kolář (86. Folprecht)

 

Rozhodčí: Čáka - Bican, Petr

Delegát: Holec

Diváci: 100