Vydřená výhra v druhém poločase

30.10.2017 18:16

FK Jílové - FK Neštěmice 2:1 (0:1)

12.kolo HET krajského přeboru //  28.10.2017 // 14:30

 

V důležitém utkání hostilo Jílové Neštěmice, kterým se sice vyvedl úvod soutěže, ale v posledních 7 zápasech získali pouze 2 body a propadli se tabulkou na předposlední místo. Jílové tak chtělo získat plný počet bodů a více se bodově odrthnout od spodku tabulky.

 

Úvod zápasu se nesl ve znamení předchozích domácích vystoupení. Jílové hrálo bez potřebného klidu a nasazení a tak úvodních 10 minut patřilo jednoznačně hostům. Paradoxně jako první mělo velkou šancí Jílové, když v 11. minutě Just vysunul do protiútoku Gahera, který si míč ještě vyměnil s Červenkou, ale když byl sám před brankářem, zradilo ho zpracování míče. Na druhé straně reagoval průnikem hostující krok, ale jeho centr byl sražen. Pak se ve velké šanci objevil domácí Michalec, ale jeho střela podél brankáře letěla do boční sítě. Ve 21. minutě vyslal tvrdou střelu hostující Krok, ale brankář Vosecký si s jeho pokusem směřujím pod břevno poradil a vyrazil míč nad branku. Za domácí mohl otevřít skóre Bílek, ale nedosáhl před prázdnou brankou na příhrávku Červenky, který předvedl pěkný průnik do pokutového území. V další velké šanci se objevil kapitán Just, ale jeho hlavička z malého vápna, kde byl úplně osamocen,skončila vysoko nad brankou. A tak se skóre měnilo na druhé straně, Krok zatáhl míč do pokutového území, před brankou našel zcela volného Martínka, a ten míč dopravil do sítě. Do kabin se tak odcházelo za vedení hostujícího celku. 

 

Do druhé půle vstoupili domácí lépe, ale k vytvoření šance jejich aktivita nevedla. Následně se hra vyrovnala a hrálo se spíše ve středu hrací plochy. Větší vrušení příšlo až v 62. minutě, kdy z velké vzdálenosti zahrával přímý kop Krok a jeho střela skončila těsně vedle Voseckého tyče. Za další dvě minuty šel hostující celek do rychlého protiútoku, ale jejich zakončení nebylo přesné, a tak přišel pro hosty trest, kdy Čermák z přímého kopu našel Bílka, a ten svou hlavičku poslal přímo k tyči. Hned o minutu později se mohlo skóre měnit znovu, po centru z pravé strany se k hlavičce dostal hostující Reischel, ta skončila na spojnici břevna a tyče. Ihned na druhé straně se k zakončení dostal Bílek, jeho střelu hostující brankář s námahou vyrazil a před dobíhajícím Feledim odvrátil míč do bezpečí hostující obránce. Další minuty byly ve znamení velkého tlaku domácích, několik standardních situacích a následně centr Bílka, který z malého vápna poslal Just nad branku. To, co se nepovedlo domacímu kapitánovi, nakonec napravil Bílek, ten zachytil výkop brankáře a míč mu hlavou za obranu poslal Just, domácí útočník pak předběhl hostujícího obránce a prostřelil brankáře. Rozhodnout mohl Vait, ale jeho střelu zastavil na brankové čáře obránce. Následně mohl ještě vyrovnat hostující Krok, ale jeho přímý volný kop z velkého vápna skončil nad brankou. Do konce utkání už se diváci branky nedočkali, a tak si domácí připsali velmi důležité vydřené vítězství. V dalším utkání zajíždí Jílové k derby utkání do Modré, kde by chtělo získat další potřebné body do tabulky.

 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Pro nás to byla hodně důležitá výhra, která nás bodově oddělila od spodku tabulky. Na vítězství nám stačilo posledních 30 minut hry. Těch prvních 60 minut bylo z naší strany hodně slabých. Hráli jsme bez chuti, nasazení a soupeř nás herně přehrával. I tak jsme si v utkáni vytvořili hodně vyložených šancí a utkání mohlo skončit větším rozdílem. Vzhledem k nim bylo naše vítězství zasloužené. Posledních 30 minut soupeř absolutně odpadl a my ho už jasně přehrávali. Teď nás čeká derby s Modrou a takový výkon by na ni rozhodně nestačil.

 

Branky: 70. Bílek, 78. Bílek

 

Sestava: Vosecký - Michalec, Florián, Gaher, Reichelt - Bílek, Feledi (83. Kudrna), Čermák, Červenka (66. Horáček) - Kolář (54. Vait), Just (86. Horyna)

 

Rozhodčí: Zítko - Doubek, Herzina

 

Diváci: 100