V poháru postupujeme přes Neštěmice!

10.09.2015 09:19

FK Jílové – FK ČESKÝ LEV Neštěmice 1:1 (1:0) Pen. 4:3

V prvním kole poháru Ústeckého kraje, přivítali hráči Jílového účastníka krajského přeboru, tým Neštěmic.

V první půli si domácí vytvořili několik slibných příležitostí a jen jejich nedůrazným zakončením se stav neměnil. Nakonec se alespoň prosadil z úniku Dan Kurty, který stanovil poločasový výsledek 1:0, za což hosté mohli jen poděkovat.

Druhá půle už ze strany hostí byla povedenější. Zatlačili domácí celek na jejich polovině, ale na dobře organizovanou obranu, nemohli najít recept. Nakonec jim v 86. minutě, pomohla hrubka domácího brankáře, který podcenil centrovaný míč a ten k překvapení všech, skončil v brance.

Následovali pokutové kopy. V těch se naopak zaskvěl chybující domácí brankář a zneškodnil dvě penalty hostí, a když za domácí neproměnil jen jeden hráč, Jílovští se mohli radovat z postupu do druhého kola.

 

Vyjádření trenéra (R. Rangl): „Dnes i přes absenci mnoha hráčů, jsme si zasloužili postoupit. V prvním poločase jsme měli mnoho šancí, kdyby byl stav 5:0, nikdo by se nemohl divit. V druhé půli už odcházely síly a soupeř ukázal svou kvalitu, ale do vyložených šancí se nedostal. Škoda chyby Jirky Voseckého, který podcenil lehký centr. Naopak ho musíme pochválit, jelikož se rychle oklepal a perfektně se připravil na pokutové kopy, kde zařídil postup. Jsme rádi za postup, jelikož potřebujeme dát šanci všem hráčům a přátelská utkání nemají takový náboj jako pohárový zápas.“

 

Branky: 14. Kurty – 86. Holly

 

Sestava: Vosecký – Malowanyj, Rangl, Kořínek, Florián - Červenka, Drahoňovský, Just, Kurty - Janda, Horyna F. (75. Barilla)

 

Rozhodčí: Mecl – Formánek, Elmerich

Diváci: 40