Trenér Ondřej Barilla hodnotí podzimní část HET krajského přeboru

12.12.2017 12:05

Jílové nezklamalo. Musel jsem k hráčům promluvit, přiznal Barilla

Jílové – Jejich začátek byl jako z hororu. Jílovský nováček se topil na chvostu tabulky. Jenže pak začal tým z Děčínska pravidelně bodovat, porazil v derby Modrou i Vilémov a přezimuje na pátém místě tabulky.

 
ONDŘEJ BARILLA - trenér FK Jílové.

ONDŘEJ BARILLA - trenér FK Jílové.Foto: DENÍK/Jaroslav Zeman

„Brali bychom to i po konci sezony, to bych se vůbec nezlobil. Ale bude to hodně těžké,“ kouká do budoucnosti trenér Ondřej Barilla.

 

Páté místo po podzimu vás musí hřát na duši, ne?
Je to pěkné, po našem vstupu do soutěže bychom to nečekali. Brali bychom to i po konci sezony, to bych se vůbec nezlobil. Ale bude to hodně těžké. Věřím, že je to v našich silách.

 

Vstup do soutěže byl ovšem hrozivý. Co se dělo?
Mohla za to hlavně velká absence hráčů. Ještě se mi nestalo, že bychom po letní přípravě měli tolik zraněných. Vybrali jsme si také nováčkovskou daň, nepřidalo nám, že se první zápas hrál v Mostě. Postupový kandidát nám dal šest branek, psychika hráčů šla hodně dolů.

 

Prý jste po třetím zápase promlouval hráčům do duše. Co jste jim vytýkal?
Nelíbil se mi přístup k tréninkům a zápasům. Už to není I.A třída, kde jsme se na výhru tolik nenadřeli. V krajském přeboru se musíte o vítězství porvat a celý zápas naplno odmakat. Chyběla mně bojovnost a vůle po vítězství.

 

Jste nejlepším týmem z Děčínska v soutěži, navíc jste vyhráli obě derby. Jaké to byly zápasy?
Jako všechny ostatní. Možná utkání s Modrou mají trochu jiný nádech, to je pravé derby. Pro nás je každý zápas a body důležité. Neřešíme, s kým hrajeme. Oba duely byly průměrné, převládla hlavně bojovnost.

 

Jaké zápasy se vám na podzim líbily a na které byste nejraději zapomněl?
Mně se asi nejvíce líbilo domácí utkání se Žatcem a v Litoměřicích. Nejhorší utkání jsme odehráli v Bílině, kde jsme ve třetím kole dostali sedm branek. Vzhledem k výsledku je mi trapné prohlásit, že Bílina byla na podzim nejslabším celkem, se kterým jsme hráli. Sice jsme tam jeli absolutně zdevastovaní. V poli hrál brankář, kdo měl nohy, toho jsem vzal. I tak to ale byla ostuda a nám se to prostě nesmí stávat.

 

Najdete nějaké hráče, kteří by si za první polovinu soutěže zasloužili pochvalu?
Až na ten začátek si všichni hráči zaslouží pochvalu. Když bych měl někoho vyzdvihnout, tak by to byl určitě brankář Jirka Vosecký, který nás svými zákroky držel celý podzim nad vodou. Velmi dobré výkony podávali také Bílek s Reicheltem.

 

Vnímal jste rozdíl mezi krajským přeborem a I.A třídou?
Je to velký rozdíl. Vůbec mě nepřijde, že jsme poskočili jen o jednu soutěž. Každopádně je úroveň přeboru taková, jakou jsem očekával. U nás to bylo také o zvyku. Kdybych to však měl srovnat s dobou, kdy jsem tuhle soutěž ještě hrál, šla úroveň trochu dolů. Pořád je to ale kvalitní soutěž.

 

Jílovému tak trochu chybí větší divácká kulisa. Zlepšilo se to na podzim?
Divácká návštěvnost se u nás zvedla. Nepočítám poslední dva zápasy, kdy už byla docela zima. V průměru bylo psaných 150 diváků. Osobně si myslím, že jich chodilo víc. Určitě jsme převyšovali divácký průměr celé soutěže.

 

Kdy zahájíte zimní přípravu?
Přípravu zahájíme v druhé polovině ledna. Trénovat budeme dvakrát týdně, v Březinách a Srbicích. Tam se opět zúčastníme zimního turnaje. Mimo turnaj sehrajeme utkání s Ústím U 19, Novým Borem, v jednání je také Skalice u České Lípy.


Můžete prozradit nějaké změny v hráčském kádru?
Co se týká odchodů, tak svoji kariéru ukončil Aleš Čermák. Za jeho výkony a kamarádství bych mu rád tímto poděkoval. Na hřišti i v kabině bude chybět. Věřím, že ho na nějaké zápasy ještě ukecáme (smích). Dále skončil Standa Malowanyj, ten zřejmě zamíří do Bynova. Po delší pauze a operaci by někdy v dubnu měl začít Tomáš Farkaš. Jinak je kádr stabilizovaný a do léta ho měnit nebudeme. Ten trenérský jsme posílili o Pavla Salavu. S Pavlem jsme dlouhá léta trénovali v Junioru a pro tým bude rozhodně přínosem.

 

 

Autor: Jaroslav Zeman / Děčínský deník
Zdroj: https://decinsky.denik.cz/fotbal_region/jilove-nezklamalo-musel-jsem-k-hracum-promluvit-priznal-barilla-20171212.html