Těsná prohra po boji v Modlanech

15.11.2018 20:10

SK Baník Modlany - FK Jílové  2:1 (1:0)

14.kolo HET krajského přeboru  //  10.11.2018  // 10:30 

 

Posilněno penaltovou výhrou v derby s Vilémovem, zajíždělo Jílové na půdu kvalitních a zkušených Modlan.

 

Hned ve 2. minutě mohl domácí tým jít do vedení, když Bílek při pokusu odkopnout míč podklouzl a dvojice domácích hráčů postupovala sama na branku, Vosecký však jejich úmysl přečetl a i díky špatnému zakončení si přisal důležitý zákrok. V prvním poločase Modlany dokazovaly svoji kvalitu a jílovská obrana musela být stále v pozoru při kombinaci domácích hráčů. To se však nepodařilo ve 22. minutě, kdy Florián v souboji s Dolejškou na míč nedosáhl a domácí obránce poslal svou hlavičku přesně k tyči. S dalšími pokusy domácího celku si již obrana společně s Voseckým v brance poradila. Jílové v prvním poločase zahrozilo jen jednou, kdy  hlavičkoval  kapitán Just, ale jeho pokus šel vysoko nad. Další náznaky šancí končily nepřesnou přihrávkou a nebo nepřesně odmávaným ofsajdem v případě Floriána, který mohl postupovat sám na branku. 

 

Hned na začátku druhého poločasu přišla pro hosty studená sprcha. Domácí Formánek dostal míč za obranu a v samostatném úniku snad i s trochou štěstí prostřelil Voseckého na přední tyč. Jílové se však nevzdalo a dále bojovalo o kontaktní branku. Postupem času začalo více a více otevírat zadní vrátka, což domácím zcela vyhovovalo, ale jejich finální řešení nebylo nejlepší. I Jílové si však vytvořilo zajímavé šance, ta Felediho po brance vyloženě volala, když nedokázal z malého vápna dostat míč do odkryté branky po pěkném pasu Floriána. Nepodařilo se to ani Michlovi, když jeho hlavičku zastavili domácí na brankové čáře. A tak Modlany deset minut před koncem podnikly protiútok, který zastavil až faul Voseckého v pokutovém území. K penaltě se postavil domácí Verbíř, ale svoji střelu poslal do břevna. To mohlo domácí mrzet jelikož v 86. minutě si roh Gahera našel opět Michl a tentokrát byl již úspěšný. Ve zbývajícím čase se hostům již srovnat nepodařilo i s ohledem, že hlavní rozhodčí nenastavil ani vteřinu, a tak utkání skončilo výhrou domácích Modlan. Jílové opět nepředvedlo špatný výkon, a však domácí celek si přeci jen vytvořil více šancí a jeho výhra byla zasloužená. Škoda jen, že kontaktní branka nepřišla dříve. 

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Herně to bylo vyrovnané utkání rozhodly naše individuální chyby. Nadějné útočné akce jsme bohužel neřešili dobře a proto jsme bez bodu.

 

Branka: 86. Michl V.

 

Sestava: Vosecký - Michl V., Just, Michalec, Vait - Kudrna (46. Kolář), Feledi, Gaher, Bílek - Pícha, Florián (77. Farkaš)

 

Rozhodčí: Čáka - Dočekal, Kuriljak

Delegát: Wencl

Diváci: 80