Štětí si odvezlo zaslouženou výhru

09.04.2018 17:53

FK Jílové - SK Štětí 0:4 (0:1)

20.kolo HET krajského přeboru  //  7.4.2018  // 16:30 

 

K prvnímu jarnímu utkání na domácím trávníku nastoupilo Áčko proti silnému Štětí. I přes dobrý výkon ve druhém poločase, nakonec odešlo vysoko poraženo.

 

Úvod utkání patřil hostům, kdy ve 4. minutě Vokoun dostal míč do běhu a z úhlu zamířil přesně mezi nohy Smutného 0:1. V následujících minutách bylo Jílové opařeno a Štětí podnikalo rychlé útoky do obrany domácích, ale ani jeden útok navyústil ve vyloženou brankovou příležitost. Na druhé straně zakončoval domácí Kolář, ale jeho střela byla sražena a následná hlavička nemířila do prostoru branky. Od 30 minuty se postupně začala hra vyrovnávat, a tak se do konce poločasu skóre neměnilo a do kabin se odcházelo za zaslouženého vedení hostů.

 

Ve druhém poločase byl aktivnější domácí celek, který dobře bránil, vyhrával souboje a tím zatlačil Štětí na jeho polovinu. Bohůžel střely Voseckého, dorážka Bílka ani průnik Kudrny brankou neskončily. Utkání bylo otevřené až do 76. minuty, kdy se k trestnému kopu postavil hostující Šraga a svou parádní střelu zakroutil přímo k tyči. Domácí brankář Smutný si na střelu sice šáhl, ale nedokázal jí vytěsnit mimo branku. Jílovému nezbylo nic jiného než otevřít hru a hrát na totální riziko. Což potrestal hned v 79 minutě Walter 0:3. Konečnou podobu výsledku dal v 88 minutě Rejman, kdy jeho nepovedený centr si do branky srazil brankář Smutný.

Utkání skončilo vysokou výhrou Štětí, které ukázalo, že patří k tomu nejlepšímu co krajský přebor nabízí a vyhrálo naprosto zaslouženě. Jílové však s hosty hrálo do 75. minuty otevřenou partii, bohužel se jim však nepodařilo vstřelit branku a závěr utkání patřil již Štětí.  

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Pro nás to bylo utkání, ve kterém jsme mohli jen získat než ztratit. Proto mě zarazilo, s jakým přílišným respektem jsme do utkání nastoupili, misto toho, abychom na soupeře vletěli. Prvnich třicet minut bylo z naší strany příšerných, chyběl nám pohyb, ztráceli jsme balóny a soupeř z toho těžil v podnikání rychlých protiútoků a zaslouženě šel do vedení. Od třicáte minuty jsme hru vyrovnali a zejména ve druhém poločase jsme začali svého soupeře přehrávat. Měli jsme tam pár slušných příležitostí, ale v koncovce jsme byli zbrklí. Hodně to bylo o druhé brance, kterou dal bohužel z přímého kopu soupeř a bylo hotovo. Pak jsme hru otevřeli a soupeř toho dokonale využil. Výsledek je pro nás hodně krutý. Musíme to však hodit za hlavu a soustředit se na Žatec. Každopádně musím uznat kvalitu soupeře, který vyhrál zaslouženě. Jeho rychlý přechod směrem dopředu nám dělal velké problémy.

 

Sestava: Smutný - Reichelt, Michalec, Florián (35. Kudrna), Vait (78. Kurty) - Červenka, Feledi, Gaher, Kolář (57. Vosecký) - Just, Bílek

 

Připraven: Horáček

 

Rozhodčí: Davignon - Kuriljak, Linhart

Diváci: 150