První výhra za 3 body v letošní sezóně!

08.10.2019 13:00

FK Jílové - FK Lovosice 5:2 (3:1)

9. kolo GKR STAVBY krajského přeboru // 5. 10. 2019 // 16:00

 

V deštivém počasí a na velmi promáčeném těžkém terénu přivítalo Jílové celek Lovosic, kterým stejně jako domácím zatím patří spodní příčky tabulky, a tak se hrálo, jak se říká o šest bodů. 

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně, dostávali se do zakončení i slibných brankových příležitostí, které však nedokázali proměnit. Hráči Lovosic se spoléhali hlavně na rychlé protiútoky, kterých v prvním poločase několik předvedli. V 17. minutě se domácí již dočkali, centr Floriána umístil k tyči hlavou Just. O dalších pět minut později poslal Florián do pokutového území další výborný centr, který netečován propadl za záda hostujícího brankáře 2:0. Po půl hodině si Vait nepohlídal náběh Marčaníka, který snížil stav utkání na 2:1. O chvilku později si Jílové oddechlo, když Florián zblokoval hostující střelu na brankové čáře a zabránil tak jasnému vyrovnávající gólu. To byl dostatečný signál pro Jílové zvýšit svou aktivitu. Což se jim povedlo ve 44. minutě, kdy se Hošek na hranici vápna šikovně uvolnil a jeho polostřelu dorazil na zadní tyči nabíhající Bílek. Do kabin tak spokojeně odcházeli domácí s dvoubrankovým vedením.

Hned v úvodu  druhého poločasu se předvedl opět Hošek, který se opět uvolnil po levé straně a míč připravil na Šindeláře, jehož střelu si nakonec vrazil do branky hostující brankář. Za stavu 4:1 domácí celek zvolnil s útočnou aktivitou a tak Lovosice dostali prostor ke kombinaci, nicméně žádnou branku z toho nevytěžili. Na druhé straně patnáct minut před koncem si našel míč ve vápně Kolář a střelou pod břevno rozhodl o vítězi utkání. Konečnou tečku za výsledkem však udělal hostující Rambousek, který se opřel za hranící vápna do míče, jeho střela zapadla přímo k tyči. Jílové si tak, až v 9. kole připsalo vítězství za 3 body a předskočilo svého soupeře v tabulce.      

 

Branky: 17. Just, 22. Florián, 44. Bílek, 49. (vlastní), 74. Kolář

 

Sestava: Smutný - Vait, Gaher, Florián, Doubek (81. Reichelt) - Hošek, Šindelář (87. Barilla), Feledi, Bílek - Just, Kolář (77. Farkaš)

 

Rozhodčí: Dočekal - Čáka, Bican

Delegát: Píbl

Diváci: 60