Přípravné utkání: FK Jílové - SK Stap Tratec Vilémov 2:1

29.01.2016 22:06

FK Jílové - SK Stap Tratec Vilémov  2:1(0:1)

 

K dalšímu přípravnému utkání ve čtvrtek 28. 1. 2016 zajížděl celek Jílového na umělou trávu do České Lípy, kde se střetl s divizním celkem Vilémova.

Prvních dvacet minut utkání to byla  spíše taková oťukávaná ve středu hřiště bez jakýchkoliv náznaků šancí. Poté už vilémovští hráči do konce poločasu přidali na pohybu a Jílové zatlačili na jejich polovinu. Tlak to byl ale  platonický po vápno, do žádné výraznější šance se Vilémov nedostal, brankáře Voseckého ohrožoval spíše střelami z delší vzdálenosti. Jedna se však nakonec ujala, když se dobře hrající Ruszó na pravé straně vápna pěkně uvolnil a krásnou střelou poslal divizní celek do zaslouženého vedení.

Ve druhé půli se Jílové výrazně zvedlo, přidalo na pohybu a hra se vyrovnala. Po deseti minutách druhé půle se vyrovnalo i skóre zápasu, kdy Just našel na malém vápně nikým nehlídaného Jandu a ten se z jasné pozice nemýlil. Než se hosté oklepali z inkasované branky, tak brankář Vaňák lovil po třech minutách míč ze své branky podruhé, a to když Feledi dostal krásný balon za obranu, postupoval sám na bránu hostí a svůj únik s pomocí tyče proměnil. Poté mělo Jílové ještě tři stoprocentní šance (Čermák, Kolář, Kurty), ale chyběl jim důraz a klid v zakončení. Zejména ta Čermákova, kdy postupoval s Kurtym sám na brankáře Vaňáka by se měla proměnit. Poslední čtvrthodinka utkání už patřila Vilémovu, kteří se snažili s výsledkem něco udělat, zatlačili Jílové k jejich vápnu, dostali se i do pár slibných příležitostí, které však neproměnili, a tak se Jílové radovalo z velmi nečekaného vítězství.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Pro nás to byla  velmi dobrá příprava s kvalitním celkem, jak už po stránce herní, tak i fyzické. Kluky musím za přístup k tomuto utkání, bojovnost a zejména výkon ve druhém poločase, který byl výborný, určitě pochválit. Pro mladé hráče to byla dobrá zkušenost a určitě to posílí jejich sebevědomí. Konečně jsme se vyvarovali chyb v obraně a nevybídli soupeře ke snadnému skórování.

 

Branky: Janda, Feledi - Ruszó

 

Sestava: Vosecký - Červenka, Kořínek, Feledi, Čtvrtníček - Kudrna, Čermák, Just, Huček - Janda, Kolář

Střídali: Reichelt, Kurty