Překvapení se nekonalo!

08.08.2018 17:06

FK Jílové - FK Litoměřicko  0:4 (0:2)

MOL CUP - PŘEDKOLO  //  5.8.2018  // 17:00 

 

K prvnímu soutěžnímu utkání do Jílového dorazilo Litoměřicko. Nejednalo se ovšem o “B” tým, který je naším soupeřem v krajském přeboru, ale o “Áčko” hrající Českou fotbalovou ligu, které přijelo do Jílového v rámci celostátního poháru MOL CUP.

 

Jak diváci očekávali v úvodu byli aktivnější hosté, kteří drželi míč na svých kopačkách, ale domácí je k vážnějším šancím nepouštěli. Naopak mohlo udeřit na druhé straně, kdy Bílek zblokoval rozehrávku hostujícího brankáře, ale kapitán Just pod tlakem obránce nezamířil do odkryté branky. Do vedení se tak dostalo Litoměřicko. Hostující Macháček pronikl  ve 22. minutě do pokutového území, kde byl sražen Voseckým, sám faulovaný pokutový kop proměníl i když nechybělo mnoho a domácí brankář mu málem jeho pokus vystihl. Za další čtyři minuty se za domácí obranu dostali hned dva hráči hostů, ale Vosecký předvedl bravurní zákrok a Vernerovi jeho střelu na přední tyč zlikvidoval. To se mu však nepovedlo ve 29. minutě kdy se ocitl na “penaltě” střelec Surmaj a pohodně přehodil domácího brankáře 2:0. Litoměřicko mělo míč ve své moci po většinu utkání, ale v poslední minutě prvního poločasu je mohl potrestat Pícha, který mířil sám na hostujícího brankáře. Ve vápně ho dostihl obránce Litoměřicka, který s pomocí faulu celou akci zastavil. Bohužel píšťalka rozhodčího zůstala němá.

 

Začátek druhého poločasu byl poměrně vyrovnaný. Domácí “naděje” však zhatila 56. minuta, kdy se Surmaj uvolnil v pokutovém území a střelou k tyči navýšil hostující vedení.   Za tři minutu mohlo Jílové snížit! Parádně zahraný trestný kop Floriána však ještě hezčím zákrokem zlikvidoval Plachý a z následného rohového kopu poslal z malého vápna Just svou hlavičku nad branku. Ve zbytku utkání si Litoměřicko vytvořilo ještě další šance, ale  zakončení jejich hráčů bylo nepřesné. Na druhé straně po rychlém protiútoku mohl již pálit Pícha, ale míč předložil ještě Bílkovi, kterému ve střele zabránil vracející se obránce. Tečku za utkáním udělal v 87. minutě Verner, který střelou do protipohybu brankáře zakončil pěknou kombinační akci hostů.

 

Do dalšího kola, tak zaslouženě postupuje Litoměřicko, které bylo po celé utkání lepším celkem a na hřišti byl rozdíl dvou soutěží znát. Jílové se však za svůj výkon nemusí stydět, jelikož po celých 90. minut příkladně bojovalo, vytvořilo si několi příležitostí, ale branku se jim bohužel vstřelit nepodařilo.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava):  Do utkání s třetiligovým týmem Litoměřicka, jsme chtěli vstoupit aktivně, ale prvních 20min se nám to nedařilo. Když už jsme se začali trošku zvedat, tak jsme obdrželi dvě branky. Celkově musím kluky pochválit za přístup, protože makali celých 90min. Je jen škoda, že jsme nedali alespoň jednu branku, protože si myslím, že bychom si ji zasloužili. Soupeři gratuluju k zasloužené výhře a k postupu do dalšího kola MOL CUPU.

 

Sestava: Vosecký - Michalec, Florián (61. Horáček), Gaher, Reichelt (76. Čermák) - Kolář, Feledi, Pícha, Vait - Just, Bílek

 

 

Rozhodčí: Krejsa Josef - Štefan Michal, Švagr Tomáš

 

Diváci: 270

 

ZÁPASOVÝ BULLETIN