Neproměněné šance stály Áčko lepší výsledek

28.08.2018 18:45

SK Štětí - FK Jílové  4:1 (2:1)

3.kolo HET krajského přeboru  //  25.8.2018  // 10:15 

 

V sobotním dopoledni zajížděl A-tým na horkou půdu do Štětí, které v prvním kole doma prohrálo,ale následně si připsalo vysokou výhru v Modré.

 

Domácí diváci ještě přicházeli na svá místa, když ve 3. minutě Pícha pronikl obranou a křižnou střelou z 20-ti metrů poslal Jílové do vedení. Domácí byli opaření a za další dvě minuty mohl navýšit skóre Bílek, který se ve stoprocentní šanci zjevil sám před domácím brankářem. Za domácí mohl srovnat Slanička, ale jeho střela uvnitř pokutového území mířila mimo branku. V 15. minutě po standardní situaci domácích se do brejku dostal Pícha společně s Feledim. V situaci 2 na 1 to prvně jmenovaný vzal na sebe, obešel obránce, ale jeho střela jen těsně minula tyč domácí branky. Pak se hra na dlouho dobu uklidnila, domácí tým sice více držel míč na svých kopačkách, ale žádnou vážnější příležitost si nevypracoval. To se však změnilo ve 36. minutě, domácí tým dostal možnost rozehrát druhý rohový kop po sobě a bylo vyrovnáno, když po hlavičce zazvonila tyč Voseckého branky a Slanička, kterého nechal Vait trestuhodně volného, bez problému dorazil míč do branky. A ve 40. minutě byl již stav utkání obrácený, Kolář se nechal lehce obejít podel brankové čáry a v malém vápně hlavičkující Slanička si připsal druhou branku. Ještě před odchodem do kabin se k trestnému kopu postavil Feledi, ale jeho lehká střela nenadělala domácímu brankáři starosti. Do kabin se tak odcházelo za jednobrankového vedení domácích, kdy Jílové mohlo litovat dvou  obrovských neproměněných šancí v první patnáctiminutovce. 

 

Začátek druhého poločasu se nesl za zvýšené aktivity Jílového, ale střela Červenky ani dorážka Felediho se neujaly. A tak udeřilo na druhé straně. Po pravé straně pláchl Michalcovi Walter a jeho přesný centr našel volného Fausta. Jílové se i nadále snažilo něco s výsledkem udělat, ale domácí pozorně bránili, nepouštěli hosty do příležitostí a podnikali nebezpečné protiútoky. Gólovou tečku za celým utkáním udělal v 69. minutě v malém vápně někrytý Slanička, který si našel lehký centr a hlavou završil hattrick. V závěru utkání stojí za zmínku jen šance domácícho Fausta, který postupoval sám na Voseckého, ale svůj únik neproměnil.

Jílové neodehrálo ve Štětí vyloženě špatné utkání, ale narozdíl od domácích nedokázalo své příležitosti proměnit, a tak odjelo s nepříliš pěknou porážkou.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Herní projev nebyl špatný, ale nepodržel nás brankář. Výsledek je vzhledem k předvedené hře až příliš krutý.

 

Branka: 3. Pícha

 

Sestava: Vosecký - Reichelt, Michalec, Gaher, Vait (84. Kořínek) - Kolář (46. Kudrna), Feledi, Červenka (68. Just), Bílek - Florián (75. Horáček), Pícha

 

Rozhodčí: Kuriljak - Klimpl, Karrmann

Delegát: Píbl

Diváci: 160