Náročný víkend Áčka

13.02.2018 17:43

Velmi náročný víkend mají za sebou hráči A-týmu. Na programu měli hráči dvě utkání, které odehráli pouze s 12 hráči. V sobotu dopoledne zajížděl tým do Nového Boru, kde se utkal s místním celkem hrajícím Divizi B. V neděli odpoledne na hráče čekalo další utkání v rámci srbického zimního turnaje proti Proboštovu (1.A třída).

 

FC Nový Bor - FK Jílové 0:2 (0:0)

Přípravné utkání  //  10.2.2018  // 11:00 

 

Až trochu nečekaně bylo Jílové lepším celkem, který si vypracoval více příležitostí, rohů a celkově standartních situací. Do vedení hosty dostal Červenka z penalty po faulu na Felediho a skóre uzavřel Bílek, který si v úniku obhodil brankáře a poslal míč do prázdné branky.  Jílové předvedlo velmi dobrý výkon a zcela po právu bylo vítězem. Domácí si za celý zápas vypracovali jen jednu vážnější šanci a to pět minut před koncem utkání, kterou však neproměnili. 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Za dnešní výkon musím kluky pochválit. Až nečekaně jsme byli po většinu utkání lepším týmem a nebezpečnějším týmem, soupeře přehráli po všech stránkách, zejména v nasazení, pohybu a kombinaci a zaslouženě jsme zvítězili. Z naší strany se jednalo o zodpovědný výkon, hlavně po taktické stránce, kdy jsme svého soupeře od začátku presovali, dobře zkracovali hru a Boru dali minimum prostoru pro kombinaci. Pro nás to byla určitě kvalitní připrava, která nám posílí sebevědomí do dalších zápasů.

 

Branky: 58. Červenka (pen.), 80. Bílek

 

Sestava: Vosecký - Horáček, Just, Reichelt, Vait - Kurty, Feledi, Gaher, Červenka - Kolář, Bílek

Střídal: Horyna

 

 

Proboštov - FK Jílové 1:1 (0:1)

Zimní turnaj Srbice  //  11.2.2018  // 15:00 

 

Po náročné sobotě se áčko utkalo na srbické umělce s Proboštovem. Jílové dostal do vedení již po šesti minutách Kolář, kdy mu míč na malé vápno předložil Feledi. To však byla jediná branka, která se Jílovému přes velké množství šancí podařila vstřelit. Hlavičky Michalce, Reichelta a Horáčka z bezprostřední blízkosti mířili vždy nad branku, a tak se podařilo Probošotvou skóre vyrovnat v 65. minutě po průniku středem hřiště. V posledních dvaceti minutách byla již na hráčích znát únava z náročného programu. Přesto v závěru bylI nebezpečnějším celkem, kdy zahrávali sérii rohových kopů, kdy po jednom z nich střílel Feledi, ale jeho gólovou střelu zblokoval domácí obránce nad branku. Celkově však utkání splnilo účel a pouze neproměňování šancí stálo Jílové lepší výsedek.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Z naší strany se jednalo o druhé utkání o tomto vikendu a únava na hračích byla patrná. Přesto jsme však neodehráli špatný zápas. Bohužel jsme již po několikáté nedokázali soupeře gólově dorazit a ze zápasů pak děláme zbytečné drama. Měli jsme několik vyložených šancí, ale v koncovce jsme prostě nedůslední a zbrklí.To je potřeba do mistráku změnit, v což věřim. Každopádně utkání svůj účel splnilo, soupeři jsme prakticky nepůjčili balón. Branky si hold šetříme na mistráky.

 

Branky: 6. Kolář

 

Sestava: Vosecký - Horáček, Michalec, Reichelt, Horyna - Kurty, Feledi, Gaher, Červenka - Kolář, Bílek

Střídali: Just, Vait

 

Rozhodčí: Klimpl