MP Cup: FK Jílové – TJ Baník Modlany 3:2 (2:1)

28.02.2016 20:45

FK Jílové – TJ Baník Modlany 3:2 (2:1)

 

K dalšímu utkání srbického turnaje nastoupili hráči Jílového proti Baníku Modlany, soupeři hrajícímu na špici krajského přeboru, a který na tomto turnaji zatím neztratil ani bod.

První poločas však nečekaně patřil hráčům Jílového, kteří soupeře převyšovali po všech stránkách, vypracovali si několik vyložených šancí a z jedné z nich šli zásluhou Červenky po pěkné kombinaci Reichelta s Justem do vedení. Hosté si v prvním poločase nevypracovali žádnou brankovou příležitost, i přesto však vyrovnali z penalty po zbytečném faulu Michla. Autorem branky byl exligový Doležal. Netrvalo dlouho a Jílové si vzalo své vedení zpátky. Po pěkné přihrávce Koláře se z velkého vápna prosadil dobře hrající Čermák.

Druhá půle  už patřila hostům, kteří přidali na pohybu a jílovské hráče dostali pod tlak. Tento tlak vyústil i ve vyrovnávací branku, kterou z trestného kopu vstřelil opět Doležal.

Jílové však nesložilo zbraně a z jednoho z ojedinělých protiútoků v druhé půli se brankou Felediho, který se trefil hlavou po centru Justa, dostalo opět do vedení. Závěr utkání se odehrál ve velkém vápně Jílového, Modlany si vypracovali několik slibných příležitostí, ale velmi dobře chytající brankář Vosecký tyto šance zlikvidoval, a to včetně druhé penalty Doležala za stavu 2:2. Dovedl tak Jílové k nečekanému, ale vzhledem k předvedenému výkonu a množství šancí v prvním poločase, zcela zaslouženému vítězství.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Za dnešní výkon musím určitě kluky pochválit, zejména v prvním poločase jsme podali výborný výkon a soupeře přehrávali nasazením a pohybem. Druhý poločas už patřil hostům ,ve kterém nás hodně podržel brankář Vosecký. I tak si myslím, že naše vítězství bylo zasloužené, vypracovali jsme si více brankových příležitostí a byli jsme nebezpečnějším týmem. Každopádně to pro nás byla další dobrá  příprava s kvalitním týmem.

Opět jsme podali zodpovědný  a bojovný výkon a vítězství nad kvalitním soupeřem pomůže mladým hráčům, ale i týmu ke zlepšení sebevědomí. Škoda jen zahozených šancí, kterých v první půli bylo opět hodně.

 

Branky: Červenka, Čermák, Feledi - Doležal 2(1x PK)

 

Sestava: Vosecký - Reichelt, Michl, Kořínek, Čtvrtníček - Červenka, Feledi, Čermák, Farkaš - Just, Kolář

Střídal: Geletič