Mostecký FK potvrdil své kvality a nedal Jílovému šanci

14.08.2017 19:37

Mostecký FK - FK Jílové 6:0 (3:0)

1.kolo HET krajský přebor // 12.8.2017 // 10:15

 

Hned v prvním utkání nové sezóny, zajíždělo Jílové do Mostu, kde se utkalo s místním FK. Domácí po sestupu z divize udrželi kádr pohromadě a tak Jílové mohlo jen překvapit. 

 

Od začátku utkání byl Most aktivnějším celkem, ale do vážnějších šancí se nedostával. Postupem času se rozkoukalo i Jílové a začalo se také dostávat k brance domácích. V době kdy se zdálo, že Jílové hru vyrovnalo tak přišla velká šance domácích. Domácí Valenta namířil svou střelu mimo branku, ale ta se smolně odrazila od nohy Michalce do branky. I nadále byl Most aktivnější, ale i Jílové se dostalo do šance. Kdy Kolář po chybě domácí obrany a brankáře střílel do odkryté branky, ale jeho střela byla sražena. A tak udeřilo na druhé straně, domácí Weickert si našel za vápnem odražený míč, jeho střela byla opět tečována hostující obranou a Vosecký již další brance nezabránil. Těsně před poločasem dostal míč za obranu opět domácí rychlík Weickert, ve vápně ho odstihl Čermák, avšak Vosecký chybně vyběhl a domácí hráč ho přehodil. Do kabin se tak šlo za spravedlivého vedení domácích. Hosty mohla mrzet první a druhá branka, která patřila spíše ke smolným.

 

Druhý poločas začal stejně jako první, domácí drželi míč na svých kopačkách a hostům ho moc nepůjčovali. Zhruba po hodině hry se po standardní situaci Jílového dostal Most do rychlého protiútoku a v situaci 3 na 2 vše vyřešil Valenta, který obešel Voseckého a pohodlně poslal míč do branky. V tu dobu bylo již o utkání jednoznačně rozhodnuto. V největší šanci Jílového se ocitl Florián, ale jeho hlavička mířila těsně vedle tyče. Na druhé straně předvedl výborný zákrok Vosecký a vytěsnil střelu mimo branku. V posledních deseti minutách ovšem ještě dvakrát inkasoval. Nejprve ho překonal ve vápně nikým nekrytý Kastl a v závěru ještě Šoupa.

 

Utkání skončilo zcela zaslouženou výhrou domácích, kteří hosty předčili hlavně v rychlosti, důrazu a správném řešení situací. V dalším utkání hostí Jílové doma Kadaň a bude chtít rozhodně porážku odčinit.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Do Mostu jsme jeli s tím,že můžeme jen překvapit. To se nestalo. Domácí byli po všech stránkách lepším týmem a tomu odpovídá  i výsledek. Pro nás začíná sezóna doma s Kadaní, kde chceme bodovat.

 

Sestava: Vosecký - Horáček (74. Kořínek), Michalec, Florián,  Vait - Čermák, Feledi (53. Malowanyj), Gaher, Kudrna - Kolář, Bílek  

 

Rozhodčí: Vlašič - Prágl, Holub

Diváci: 60