Krutý výsledek v prvním jarním kole!

18.03.2018 15:04

FK Jílové - Mostecký FK 1:4 (1:2)

16.kolo HET krajského přeboru  //  11.3.2018  // 14:30 

 

Do prvního jarního utkání nastupovalo Jílové v “srbickém azylu”. Před začátkem utkání byl favorit jasný a to hostující Mostecký FK, který vede tabulku krajského přeboru.

 

Úvod utkání byl velmi opatrný z obou stran, kdy ani jeden celek nechtěl udělat chybu. Diváci však na první příležitost nemuseli čekat dlouho. V 8. minutě zahrál rohový kop Gaher na Floriána, který svou hlavičku namířil pouze do břevna mostecké branky. V 11. minutě minutě už se skóre ovšem měnilo a byli to hosté, kdo se radoval. Dlouhý míč do vápna si našel hostující Macháček a před vyběhnuvším Voseckým ho poslal do sítě. Jílové ovšem nesložilo zbraně a v 26. minutě bylo vyrovnáno. Bílek v obložení obránců udržel dlouhý nákop, následně připravil míč Gaherovi a ten z 25 metrů vyslal nechytatelnou střelu. To byl opravdu krásný fotbalový moment. Bohužel pěkná fotbalová akce se povedle pět minut před odchodem do kabin i hostům. Hostující kapitán Vait vyslal uličkou do vápna Mirgu, který se ve vápně zbavil Floriána a svou střelu zakroutil okolo obránce na zadní tyč. To byla krutá rána pro jinak dobře hrající Jílové. Za stavu 1:2 se tak odcházelo do kabin, ačkoliv byl první poločas vyrovaný.

 

Do druhého poločasu vstupovalo Jílové s cílem otočit výsledek utkání a vytvořilo si mírný nápor. Bohužel pro ně přišla tvrdá rána. Dlouhý aut hostů neudržel v rukavicích Vosecký, míč mu vypadl přesně na nohu Macháčka a ten ho pohodlě doklepl do branky. To byl pro domácí krutý moment, který ovlivnil celé utkání. Hosté se od té doby uklidnili a nemuseli se nikam hnát. Jílové se snažilo s výsledkem něco udělat, vytvořilo si několik standartních situacích, ale i když míč poskakoval prakticky po brankové čáře, nepodařilo se jim ho dopravit do sítě. Hosté si v posledních 20. minutách vytvořili několik zajímavých šancí, hlavně díky otevřené obraně domácích, ale podařilo se jim vstřelit další branku až 10 minut před koncem. Nejlepší střelec soutěže Dominik Valenta utekl dvoum bránících hráčům a tváří v tvář Voseckému se nemýlil. Na druhé straně se ve velké šanci objevil Murdych, ale jeho střelu z úhlu brankář vyrazil. V závěru pak Feledi tvrdou ranou opět orazítkoval konstrukci Mostecké branky. Utkání tak skončilo vysokým vítězstvím Mosteckého FK, i když obraz hry tak jednoznačný nebyl.

 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Co k tomu říct, výsledek je pro nás hodně krutý a absolutně neodpovídá dění na hřišti. Myslím, že jsme po většinu utkání byli lepším týmem. Bohužel jsme se opět nevyvarovali chyb, které soupeř potrestal. Zejména Jirka Vosecký v bráně neměl dneska svůj den a dvě branky šly za ním. Zejména ta třetí rozhodla o osudu utkání a soupeře uklidnila. Je to škoda, Most dnes nepodal dobrý výkon a byl určitě k poražení. Těžil pouze z našich chyb a působil přílišným respektem. Teď se musíme již soustředit na Kadaň, kde je potřeba bodovat.

 

Branky: 26. Gaher

 

Sestava: Vosecký - Reichelt, Michalec, Florián, Vait - Kolář (62. Horáček), Feledi, Gaher, Červenka (39. Kudrna) - Murdych, Bílek

 

Připraven: Smutný

 

Rozhodčí: Oborník - Šefčík, Hejl

Diváci: 100