Jílové vstřelilo v Litoměřicích čtyři branky, na body to nestačilo

16.10.2018 19:13

FK Litoměřicko “B” - FK Jílové 5:4 (3:1)
10.kolo HET krajského přeboru  //  14.10.2018  // 10:30 

K druhému venkovnímu utkání v řadě zajíždělo Jílové do Litoměřic, kde se utkalo s místním rezervním týmem. 

V prvním poločase se hrál rychlý fotbal, ve kterém měli přeci jen lehce navrch domácí, kteří i díky posilám z A-týmu dokázali vstřelit tři branky. Tu první z penalty Grunert po zcela nepochopitelném faulu Voseckého. Následně navýšil skóre Smetana, který zužitkoval přihrávku za obranu a přehodil vyběhnuvšího Smutného. Po půl hodině vytěžil z dobré práce Koláře snížení Pícha, který pěknou střelou propálil domácího brankáře. Ale Litoměřicko do poločasu dokázalo ještě odskočit na dvoubrankový rozdíl, když Šimkovský zatáhl míč po brankové čáře, který následně přihrál před branku, kde ho dorazil Dura.
Na začátku druhého poločasu byl vyloučený trochu přísně Florián, ale to hosty nabudilo. V 57. minutě těžil z příhravky Justa Kolář, který usměrnil míč do branky před vyběhnuvším brankářem. V 70. minutě již bylo vyrovnáno, roh Gahera se snesl na hlavu Vaita a ten mířil přesně. Domácí se však rychle oklepali a v 78. minutě se se štěstím odrazil míč ve vápně ke Zdržálkovi, který situaci vyřešil s klidem a poslal domácí opět do vedení. Za další tři minuty to už bylo opět o dvě branky. Just po vzoru Voseckého ve vápně fauloval a penaltu opět proměnil Grunert. Závěrečné slovo si vzal Pícha, kdy se dvě minuty před koncem postavil k trestnému kopu, který zahrál náramně a nedal brankáři šanci. Ve zbývajícím čase se již Jílové na víc nezmohlo a odjelo z Litoměřic bez jediného bodu.

Vyjádření asistenta trenéra (O. Barilla): Je to velká škoda, rozhodly naše individuální chyby a také nedisciplinovanost. Musíme se dát do kupy a za týden doma porazit Dobroměřice. Poslední tři podzimní zápasy na domácí půdě prostě musíme zvládnout.

Branka: 30. Pícha, 56. Kolář, 67. Vait, 88. Pícha

Sestava: Smutný - Michalec, Florián (52. - ČK), Gaher, Vait - Kudrna, Feledi, Just, Vosecký (Farkaš) - Kolář, Pícha 

Rozhodčí: Menšík - Javorek, Dvorský
Delegát: Rydval
Diváci: 80