Jílové v derby urvalo bod v nastavení

12.10.2018 20:10

FK Jiskra Modrá - FK Jílové 2:1np (0:0)
9.kolo HET krajského přeboru  //  7.10.2018  // 16:00 

K tradičnímu městskému derby vyrazilo Jílové do Modré jako favorit, ale jak se v utkání potvrdilo, derby favorita nemá.

V prvním poločase byla o něco lepší domácí Modrá, která si v 11. minutě vytvořila po pěkné akci obrovskou příležitost, ale Vosecký brzkým vyběhnutím neumožnil Polákovi lépe zamířit a jeho pokus vyrazil. Na druhé straně stojí za zmínku hlavička Kudrny, která skončila nad brankou. První poločas mnoho fotbalovosti nenabídl a byl to spíše boj bez brankových příležitostí.
Do druhého poločasu vstoupilo Jílové aktivně a zatlačilo domácí na jejich polovinu, ovšem většina jejich akcí končila na hranici velkého vápna. Snad jen pokus Píchy, který zkoušel překvapit brankáře Matějku na přední tyč, se dá nazvat brankovou příležitostí. V 70.minutě si naběhl domácí Fejfar T. do pokutového území, kde ho nesmyslně faulovat Reichelt a jeho bratr penaltu bezpečně proměnil. Ve zbývajícím čase vrhlo Jílové veškeré síly do útoku a domácí celek měl několik možností dostat se do zajímavých příležitostí, ale to se jim ve většině případů nepovedlo. Když už to vypadalo, že Modrá výsledek ubrání, poslal Červenka v nastavení centr do pokutového území a na zadní tyči nikým nekrytý Kolář dopravil míč do branky. 
V pokutových kopech se rozhodlo až v 11. sérii, kdy jílovský Bílek přistoupil ke svému pokusu laxně a jeho dloubáček Matějka bez problému zlikvidoval. Jílové si tak odvezlo z Modré pouze jeden bod, který trefil střídající Jakub Kolář v nastaveném čase.


Vyjádření trenéra (P. Salava): První poločas jsme byli horším týmem, zbytečně jsme byli pasivní a soupeře jsme nechali hrát. Ve druhém poločase jsme domácí sevřeli, tlačili se do zakončení, ale byli to domácí, kdo šel do vedení. Bod pro nás je asi vzhledem k průběhu zápasu zasloužený. 

Branka: 92. Kolář

Sestava: Vosecký - Reichelt, Florián, Michalec, Vait - Kudrna (76. Kolář), Gaher, Just, Červenka - Bílek, Pícha 

Rozhodčí: Flade - Provazník, Doubek
Delegát: Dvorský
Diváci: 200