Jílové si ze Štětí přivezlo těsnou porážku

11.09.2017 09:02

SK Štětí - FK Jílové 3:2 (1:1)

5.kolo HET krajský přebor // 9.9.2017 // 10:15

 

Jílové odjíždělo do Štětí posilněno výhrou nad Brnou, ale domácí celek byl jasným favoritem utkání. Jílové jim cestu za body však značně zkomplikovalo. Oba celky nastoupili do utkání bez svých důležitých hráčů, domácím chyběl Vokoun a hosté přijeli bez Gahera.

 

Úvod utkání se nesl ve znamení tlaku domácích a zahrávání několik standardních situacích. Štetí si vypracovalo několik střeleckých příležitostí, ale když už střela směřovala na branku, byl Vosecký pozorný. Postupem času se Jílovému podařilo hru srovnat a i ono se pomalinku začalo dostávat před branku domácích. Ve 20. minutě se ke standardní situaci, skoro z poloviny hřiště, postavil Florián a jeho centr, který domácí brankář podběhl, dopravil na zadní tyči Reichelt do branky. Štětí tato branka neovlivnila a nadéle byly aktivnějším celkem. Vyrovnat se domácím podařilo ve 29. minutě, kdy po standardní situaci hostů se do brejkové situace dostal domácí rychlík Faust, který utekl po levé straně a přesným centrem našel ve vápně Brandejse, který hlavou překonal Voseckého. Za další dvě minuty se ocitl na velkém vápně domácí Vacek, ale Vosecký jeho přízemní střelu chytil. Na druhé straně, opět po standardní situaci zahrávanou Floriánem se k hlavičce dostal Bílek, domácí brankář se za míčem jen ohlédl, ale ten prolétl těsně vedle tyče. Za další minutu zatáhl míč po pravé straně Bílek, prudkou přihrávkou do vápna našel nabíhajícího Justa, ale ten v tísni poslal svou střelu nad domácí branku. Následně mohlo jít do vedení Štětí, Horáček ve vápně trochu nešťastně fauloval domácího hráče a byla z toho penalta. Tu však Vosecký domácímu Brandejsovi zneškodnil a následnou dorážku Fausta vytěsnil konečky prstů mimo tři tyče. Do konce poločasu se již skóre neměnilo, a tak se odcházelo do kabin za nerozhodného stavu.

 

V úvodu druhého poločasu bylo trochu překvapivě aktivnější Jílové. Výsledkem toho byl centr Justa, který na malém vápně na poslední chvíli odvracel před Reicheltem Čámský, těsně mimo vlastní branku. Hořká sprcha pak přišla pro Jílové v 51. minutě, domácí dostali možnost zahrávat přímý kop ze šetnáctky a Brandejs svou střelu namířil přímo do růžku Voseckého branky. Pak mělo Štětí ještě dvě nebezpečné šance, ale hlavička domácího hráče proletěla okolo tyče hostující branky a se střelou z velkého vápna si poradil Vosecký. Na druhé straně Jílové kontrovalo hlavičkou Floriána, která skončila taktéž mimo branku. V posledních 30 minutách domácí tým tak trochu vyklidil hřiště a bylo to Jílové, které bylo aktivnější a tlačilo se za vyrovnáním. V 70. minutě se domácí dostali do rychlého protiútoku, který táhl Brandejs, jeho centr před branku vyrazil Vosecký na penaltu, kde nabíhal další domácí hráč, ale brankář Jílového předvedl další výborný zákrok a jeho dorážku vyrazil. V 84. minutě, kdy už Jílové hrálo vabank, podnikl domácí tým další protiútok, který byl nejprve přerušen faulem na půlce hřiště, ale domácí rychle rozehráli a následně připravili mič na malé vápno Brandejsovi, který ještě udělal kličku brankáři a navýšil domácí vedení. Jílové se ovšem nevzdalo a v 91. minutě bylo odměněno, centr Kudrny se ve vápně dostal až k Bílkovi, který ho napálil pod břevno. Na další branku však již Jílové němělo čas, a tak utkání skončilo těsnou výhrou domácích.

 

Jílové si tak ze Štětí nepřivezlo ani bod, avšak předvedlo výkon, za který se rozhodně nemusí stydět a domácímu favoritovi nedalo nic zadarmo.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): I přes prohru jsme dneska podali velice dobrý výkon proti kvalitnímu soupeři a při troše štěstí se dalo odjet i s bodem. Kluci to dnes odmakali a i přes prohru jsme ze hřiště odcházeli s hlavou nahoře. Mrzí mě dvě obdržené branky, které padly po rychlém přechodu, o kterém jsme dobře věděli a v tom spočívá největší síla Štětí a tohle jsme si měli pohlídat. Přesto Štětí vyhrálo zaslouženě a je podle mého jedním z aspirantů na postup. Pokud budeme přistupovat k utkaním jako dnes, nemám strach, abychom tuhle soutěž neudrželi. Jsem rád, že se nám konečně uzdravuje marodka a na utkání jsme poprvé odjížděli skoro kompletní. Na výkonu je to hodně znát.

 

Branka: 20. Reichelt, 91. Bílek

 

Sestava: Vosecký - Horáček (70. Geletič), Florián (86. Kořínek) , Michalec, Reichelt - Vait, Feledi (65. Kudrna), Čermák, Červenka (58. Kolář) - Just, Bílek 

 

Rozhodčí: Oborník - Mareš, Šefčík

 

Diváci: 150