Jílové si přivezlo další vysokou prohru

28.08.2017 17:45

FK Bílina - FK Jílové 7:0 (2:0)

3.kolo HET krajský přebor // 26.8.2017 // 15:00

 

V dalším utkání HET krajského přeboru, zajíždělo Jílové do Bíliny. Oba soupeři se střetli před měsícem v rámci přípravy na turnaji v Ledvicích a jejich souboj tam skončil výsledkem 0:0. Jílové však do Bíliny jelo značně oslabeno o několik hráčů, do hry tak musel nastoupit i brankář Vosecký a jeho místo zaujmul po dlouhé pauze z důvodu zranění Smutný.

 

Utkání začalo převahou domácích, Jílové se zcela zbytečně stáhlo na vlastní polovinu a nechalo domácí tým kombinovat, ti si však žádnou vážnější šanci nevytvořili. Tu jim nabídl v 11. minutě jílovský Reichelt, který ztratil míč na vlastní polovině a přesto, že první střelu ještě Smutný pokryl, tak na dorážků Rokose již byl krátký. Od tohoto okamžiku Jílové hru srovnalo a hrálo se vyrovnané utkání. Po chybě domácí obrany mohl zakončovat Kolář, ale pustil se do další kličky a o míč přišel. Pak se k odraženému míči ve vápně dostal Vosecký, jeho tvrdou střelu domácí brankář vyrazil. Za domácí se dostal do obrovské šance Bečvařík, ale Smutný se zaskvěl a jeho samostatný nájezd znešodnil. Když už se zdálo, že se do kabin odejde za těsného vedení domácích, tak se po standardní situaci odrazil míč přímo na nohu Rokose a ten svým druhým gólem zajistil klidnější poločasovou přestávku. 

 

Do druhého poločasu vstoupilo Jílové aktivně, ale hned po pěti minutách přišlo pro ně smrtící oslabení. Při rychlém protiútoku domácích se Reichelt dostal tělem před domácícho hráče, v souboji upadl a rukou se dotkl míče, hlavní rozhodčí mu k překvapení snad všech přítomných ukázal rovnou červenou kartu. Od té doby to bylo pro Jílové bylo obtížně. Hned za další čtyři minuty totiž dostal Rokos přihrávku za obranu a dokončil tak svůj hattrick. Na druhé straně se objevil v obrovské šanci Gaher, ale jeho střela mířila přesně do domácího brankáře. Následně se dostal do dobré příležitosti Vosecký, svou přihrávkou se snažil najít někoho ze spoluhráčů, což se nepovedlo. A tak se domácí dostali do protiútoku, který zakončil Procházka, když jeho střelu Smutný neudržel. Za další dvě minuty si nikým nekrytý Tůma zpracoval míč za vápnem a jeho střela skončila přesně u tyče branky Smutného 5:0. Okolo 80. minuty domácí udeřili ještě dvakrát, nejprve dorazil míč do branky po centru Procházka a následně z penalty uzavřel skóre utkání Mergl, po zcela zbytečném faulu Floriána.

 

Jílové tak odjelo se zcela zaslouženou vysokou prohrou. Kdy zvláště výkon v posledních 35. minutách, ač tým hrál o jednoho hráče méně, byl prachbídný.

 

 

Červená karta: 50. Reichelt

 

Sestava: Smutný - Malowanyj (46. Červenka), Florián (83. Kulhánek), Reichelt, Geletič - Vait, Gaher, Čermák, Kolář - Just, Vosecký 

 

Rozhodčí: Flade - Kolátor, Doubek

 

Diváci: 100