Jílové přivezlo z Kadaně 3 body

08.09.2018 15:00

FK Tatran Kadan - FK Jílové  1:3 (0:1)

5.kolo HET krajského přeboru  //  8.9.2018  // 10:15 

 

V sobotním dopoledni zajiždělo Jílové na půdu Kadaně, které je hlavně v domácím prostředí nepříjmeným soupeřem. Před utkáním měly oba týmy stejný bodový zisk, a tak se očekával vyrovnaný souboj.

 

Jílové vstoupilo do utkání výtečně, ve 2. minutě tvrdě vypálil Pícha, vyražený míč brankářem si doběhl Just, který se ještě ve vápně uvolnil a prostřelil brankáře. O deset minut později si před vyběhnutým brankářem posunul míč Vosecký, byl sražen, ale následnou penaltu neproměnil Pícha, když orazítkoval tyč. Pak hra upadla do podprůměru a hrálo se převážně mezi velkými vápny. Na domácí straně stojí za zmínku střela pět minut před koncem poločasu, kterou Smutný vyrazil a zlikvidoval i následnou dorážku. Branka by stejně uznána nebyla,  jelikož dorážející hráč se nacházel v ofsajdu. Jílové se v průběhu prvního poločase dostalo do několika zajímavých situacích, ale buď je zradila finální přihrávka nebo byla jejich střela zblokována.

Úvod druhého poločasu patřil domácím, ale oba nebezpečné centry z pravé strany dokázala hostující obrana odvrátit. V 54. minutě utekl po pravé straně Červenka, ve vápně nabíhající Bílek odblokoval obránce a míč prošel na volného Voseckého, ale jeho střelu zblokoval dobíhající obránce. V 59. minutě se do odraženého míče opřel Pavlica, Karban míč tečoval, a ten proklouzl Smutnému pod tělem 1:1. V 64. minutě odcentroval z pravé strany Červenka na zadní tyč, tam se do míče položil Vosecký a jeho střela skončila na zadní tyči domácího brankáře. V 82. minutě se zaskvěl brankář Smutný, když vápnem propadl míč a domácí hráč se na penaltě ocitl úplně sám, ale Smutný jeho pokus vyrazil. O pět minut později se za obranu domácích dostal Bílek společně s Barillou a v samostatném nájezdu prvně jmenovaný posunul míč na Barillu, který skóroval do prázdné branky. Ve zbytku utkání se nic vážnějšího nestalo, a tak si Jílové připsalo zasloužené 3 body. 

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Po většinu utkání jsme měli více ze hry a soupeře nepouštěli do šancí. Musím chlapy pochválit za to, že po vyrovnávací brance nezpanikařili a šli za vítězstvím. Zasloužená výhra.

 

Branky: 2. Just, 64. Vosecký, 87. Barilla

 

Sestava: Smutný - Horáček, Reichelt, Gaher, Vait - Vosecký (88.Farkaš), Feledi, Pícha (23. Kolář- 83. Barilla), Červenka - Bílek, Just

 

Rozhodčí: Prágl - Holec, Lesák

Delegát: Košťál

 

Diváci: 80