Jakub Kolář rozhodl o třech bodech a postupu do finále krajského poháru!

02.04.2018 19:58

SK Brná - FK Jílové 0:1 (0:0)

19.kolo HET krajského přeboru  //  31.3.2018  // 15:00 

 

Po dvou odložených utkání zajížděl A-tým k dalšímu zápasu do Ústí nad Labem, kdy se na umělé trávě utkal s SK Brná. V tomto zápase se hrálo jak o důležité body do tabulky, tak o postup do finále krajského poháru.

 

První poločas byl ve znamení velkých šancí Jílového. Jako první se v obrovské šanci ocitl Kolář, ale jeho střelu mezi nohy brankář Satek vyrazil a následnou dorážku poslal stejný hráč nad branku. Po kombinaci Justa s Feledim na velkém vápně se k zakončení dostal prvně jmenovaný, ale jeho střela nemířila mezi tři tyče. U dalšího závaru byl opět Just s Kolářem, kdy brankář Satek již ležel na brankové čáře, ale Kolář napálil svou dorážku přímo do domácího brankáře. V poslední šanci prvního poločase se objevil Kudrna, který těžil z přihrávky Gahera, ale jeho křižná střela skončila mimo branku. Domácí si v prvním poločase nevypracovali žádnou vážnější situaci, a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu. Který byl vzhledem k vývoji prvního poločasu pro domácí tým milosrdný.

 

Ve druhém poločase se hra přeci jen vyrovanala. Jílové trochu vypadlo z aktivní hry a dalo Brné více prostoru. Ta si však vypracovala pouze jednu nadějnou příležitost, kdy nejlepší hráč domácích Králík pronikl do pokutového území, ale jeho střelu včas zablokoval Michalec. O osudu utkání tak rozhodla 78. minuta, kdy si dlouhý nákop našel Jakub Kolář, který přešel přes dva obránce a prostřelil domácího brankáře. Zbytek utkání byl ve znamení snahy Brné o vyrovnání. Ta si však žádnou šanci nevypracovala, naopak rozhodnout mohl Bílek, který nevyužil přihrávky před prázdnou branku a svou střelu namířil mimo tři tyče. 

Utkání tak skončilo nejtěsnější a však zaslouženou výhrou Jílového, které si připsalo nejen 3 body do tabulky, ale zároveň si zajistilo účast ve finále krajského poháru.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Určitě jsem spokojený, a to jak s výkonem, tak hlavně se třemi body. Pro nás to je důležitá výhra, od které bychom se měli odrazit do dalších zápasů. O našem vítězství mělo být rozhodnuto již v první půli, kdy jsme svého soupeře přehrávali, vytvořili si řadu šancí, ale branka pro nás byla zakletá. Druhá půle byla uz spíše o bojovnosti. Naštěstí se deset minut před koncem trefil Kuba Kolář a rozhodl o našem zaslouženém vítězství. Jsem rád, že nám konečně zafungovala obrana, která se konečně vyvarovala chyb a soupeře prakticky nepustila do vážnější šance.

 

Branky: 78. Kolář

 

Sestava: Vosecký - Horáček (58. Reichelt), Michalec, Florián, Vait - Kudrna (89. Čermák), Feledi, Gaher, Kolář - Just, Bílek

 

Červená karta: 89. Feledi

Připraven: Smutný

 

Rozhodčí: Zítko - Mollinger, Šmíd

 

Diváci: 150