MP Cup: FK Jílové - TJ Proboštov 5:2

08.02.2016 20:53

FK Jílové - TJ Proboštov 5:2 (1:0)

 

Ve čtvrtém utkání na MP Cupu nás čekal papírově zatím nejsilnější celek a to Proboštov. K utkání jsme odcestovali přímo ze soustředění na Sněžníku a v počátku byla únava znát. Zhruba v 10 minutě se hra vyrovnala a po rohovém kopu se hlavou prosadil Červenka. Do konce poločasu byla hra vyrovnaná, ale větší počet šancí měl náš celek. Kurty se řítil dvakrát sám na proboštovského brankáře a Farkaš nastřelil tyč. Na druhé straně se před Voseckým ocitl sám jeden z hostujících záložníků, a však branku přestřelil.

 

Do druhého poločasu náš celek vstoupil ze zabezpečené obrany. Proboštov se snažil kombinovat, ale jejich snaha ve většině případů končila na pozorné obraně. A tak dvakrát udeřilo na druhé straně. Nejprve se prosadil Farkaš po úniku Kurtyho a za okamžik zvyšoval již na 3:0 Čermák po chybné rozehrávce hostujícího brankáře. Proboštov nesložil zbraně, kdy po standartní situaci a rychlém protiútoku snížil na 3:2. Neuběhlo ani pár minut a k trestnému kopu se postavil Feledi. Jeho střelu brankář neudržel a Just pohotově zavěsil. Ještě v závěru si ve středu pole vyměnil míč Čermák s Farkašem a druhý jmenovaný krásně vyslal rychlonohého Kurtyho, který podél brankáře uzavřel výsledek utkání na 5:2.

 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Z naší strany šlo na srbickém turnaji zatím o nejlepší výkon, i přes únavu z probíhajícího zimního soustředění na Sněžníku kluci zápas odmakali na sto procent a zaslouženě zvítězili. Konečně jsme také byli produktivní v koncovce, polovinu svých šancí proměnili a dvakrát soupeře zachránila branková konstrukce. Naše výkony jsou zatím jako den a noc, proti kvalitním soupeřům se dokážeme vyhecovat, podat zodpovědný výkon a porazit je a naopak zápasy se slabšími soupeři nesmyslně podceníme a  prohrajeme. Tyto výkyvy bych přisuzoval mladému kádru, který nyní v Jílovém máme a budujeme a myslím, že je jen otázkou času, kdy si to vše sedne, výkyvy odbouráme a dostaví se také výsledky.

 

Branky: Červenka, Farkaš, Čermák, Just, Kurty

 

Sestava: Vosecký – Červenka, Michl, Reichelt, Čtvrtníček – Kolář, Čermák, Feledi, Farkaš – Just, Kurty

 

Střídali: Janda, Němec