Derby pro Jílové, rozhodl Jakub Kolář!

07.11.2017 22:58

FK Jiskra Modrá - FK Jílové 0:1 (0:0)

13.kolo HET krajského přeboru //  5.11.2017 // 14:00

K derby utkání zajiždělo Jílové do Modré, které se zatím v sezóně příliš nedaří a patří jí předposlední místo v tabulce. Jílové k utkání zajíždělo s cílem získat body a udržet se v první polovině tabulky. Zápas se hrál na menším náhradním hřiště, ale přesto výborně připraveném. 

 

Utkání začalo opatrně, jako je to již zvykem při utkání s Modrou a v prvních 10 minutách se hra odehrávala víceméně uprostřed hřiště. První zajímá příležitost se tak zrodila v 11. minutě, kdy domácí Čisár jednoduše prošel do pokutového území, ale jeho střelu zastavil na brankové čáře Florián. Na druhé straně dostalo Jílové šanci zahrávat přímý volný kop z velkého vápna. K míči se postavil Florián, ale jeho střela byla slabá a skončila ve zdi domácíh hráčů. V následujícíh minutách byla aktivnější Modrá, které lépe kombinovala a nekazila tolik přihrávek. Její snažení vyústilo, až v šanci Pražáka, který se dostal z úhlu před Voseckého a jeho pokus zastavila tyč. Do konce prvního poločasu se utkání hrálo za mírné převahy domácích, ale do vyložené šance se domácí celek nedostal. Až v poslední minutě měl k dispozici domácí Čisár standardní situaci z dobré pozice, ale jeho pokus byl sražen do zámezí. První poločas tak skončil nerozhodně, ale aktivnějším celkem byla domácí Modrá, která si vypracovala i dvě velmi dobré příležitosti. 

 

Úvod druhého poločasu se nesl za zvýšené aktivity Jílového, které bylo důraznější, nenechalo Modrou kombinovat a získávalo míče již na půce domácích. První velkou šanci hostů měl v 55. minutě na hlavě Vait, který se ocitl sám na zadní tyči po centru Horáčka, ale jeho pokus byl nepřesný a skončil nad brankou. O 10 minut později se již však skóre měnilo, a to když Feledi dostal přihrávku od Justa do pokutového území, ten poslal míč na zadní tyč, kde stál osamocen Kolář a pohodlně dopravil míč do branky. Za další minutu to mohlo být již o dvě branky. Just se na vápně zbavil obránce a prostřelil Matějku v domácí brance, ale toho zastoupil na brankové čáře Bičák, který zastavil i následnou dorážku Koláře. Za další dvě minuty se v obrovské šanci ocitl opět kapitán Just, kdy se obtočil okolo obránce na úrovni penalty, ale jeho střelu Matějka vyrazil. Na druhé straně se ke dvěma střeleckým pokusům dostal domácí Čisár, ale ani jeden nemířil na branku Voseckého. V posledních dvaceti minutách si ani jeden celek nevypracoval žádnou příležitost, a tak utkání skončilo výhrou hostů, kteří se tak udrželi v horní polovině tabulky.

 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Na malém náhradním hřišti to nebylo moc o fotbale, ale spíše o důrazu, bojovnosti a osobních soubojích. První poločas byla domácí Modrá lepším týmem, my hráli zbrkle, kazili jsme jednu přihrávku za druhou, a tím se zbytečně dostávali pod tlak. Ten druhý byl z naší strany výrazně lepší, zpřesnili jsme hru, zvýšili pohyb a soupeře přehrávali. O svém vítězství jsme mohli rozhodnout dříve, ale vyložené šance ve druhé půli jsme zahodili. Každopádně po dvou nevýrazných výkonech z předešlých utkání jsme dnes makali a bojovali a naše výhra byla zasloužená. Za tři body jsem hodně rád, po špatném začátku máme 20 bodů, což je pro nás splněný cíl.

 

Branky: 65. Kolář

 

Sestava: Vosecký - Horáček, Florián, Gaher, Reichelt - Vait (84. Horyna), Feledi, Čermák, Kolář (88. Kořínek) - Bílek, Just

 

Rozhodčí: Flade - Kolátor, Vacek

 

Diváci: 200