Áčko vedlo o dvě branky, přesto má jen bod!

24.08.2017 08:37

FK Jílové - FK Tatran Kadaň

2.kolo HET krajský přebor // 19.8.2017 // 17:00

 

Poprvé na domácí půdě v krajském přeboru se představilo Jílové, soupeřem mu byl celek Kadaně. Oba týmy v úvodním kole prohráli a tak se čekalo, kdo si v letošní sezóně připíše první body. Kadaň se představila v Jílovém jako velmi zkušený celek a byl to tak souboj mládí a zkušeností.

 

Jednoznačně lepší vstup do utkání mělo Jílové, hned ve druhé minutě si ve vápně našel centrovaný míč Michalec, hostující brankář  jeho střelu neudržel a spíše si ji vrazil do branky sám. To domácím pomohlo a několik minut byly aktivnějším celkem, jenže Kadaň se rychle otřepala a zatlačila Jílové na jejich polovinu. Vytěžila z toho několik závarů, které však neproměnila. Největší šanci měla Kadaň po centru z pravé strany, kde dělal největší problémy domácí obraně hostující Brahimi, ale nikdo tento pokus nedokázal zasáhnout a tak prolétl míč dále pokutovým územím. Za zmínku stojí ještě přímý kop hostujícího Čibenky, který jen těsně minul branku, ale Vosecký byl v místě připraven. Na druhé straně po rohovém kopu a zpětně hlavičce před branku, se dral k zakončení Florián, ale situace byla zastavena píšťalkou rozhodčího. Jak dobře Jílové do zápasu vstoupilo, tak i zakončilo první poločas. V poslední minutě prvního poločasu obral Kolář o míč hostujícího obránce, namířil si to přímo na branku, kde ještě míč předložil volnému Bílkovi, pro kterého již nebyl problém prostřelit hostujícího Turánka v brance. Výsledkem bylo dvoubrankové vedení domácích a  za tohoto stavu se i odcházelo do kabin.

 

Ve druhém poločase se očekával nápor Kadaně, ten však nenastal a Jílovému se podařilo hru vyrovnat. Důkazem tomu byla šance Koláře, kdy jeho střelu z úhlu do prázdné branky zastavil obránce, tak šance Bílka, který svůj nájezd zbrkle zakončil, nebo hlavička Michalce, která nesměřovala mezi tři tyče. V tu dobu mělo Jílové hru po kontrolou, až nastala 64. minuta. Vait zcela zbytečně zatáhl za rameno hostujícícho hráče v pokutovém území, byla z toho druhá žlutá a následně i červená karta pro domácího mladíka a následující penaltu proměni Belej. Posledních 30 minut tak Jílové dohrávalo v oslabení. Kadaň vrhla všechny své síly do útoku a domácí se jen bránili. To se jim ovšem dařilo velmi dobře do 83. minuty, kdy hostující hráč převzal na hranici velkého vápna míč, který zatáhl dovnitř pokutového území, kde zpětnou přihrávkou našel Čibenku, který vyrovnal na 2:2. Jílové mohlo ještě změnit vývoj utkání, ale nepřímý kop po malé domů se jim využit nepodařilo, a tak utkání dospělo k pokutovým kopům. 

V nich za domácí selhal Horáček s Floriánem, a tak si bonusový bod odvezla domů Kadaň.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): První poločas byla Kadaň jasně lepším týmem a my vytežili z minima maximum. V tom druhém, jsme hru srovnali a zdálo se, že máme zápas pod kontrolou. Škoda obrovské šance dobře hrajícího Koláře. Bylo by rozhodnuto. Pak však přišel pro mě nepochopitelný zkrat Vaita, který rozhodl o celém utkání. Jsem zklamaný, ztratili jsme zbytečně vyhraný zápas, od kterého jsme se mohli odrazit. Přiští týden hrajeme v Bílině a budeme si chtít ztracené body vzít zpět.

 

Branky: 2. Michalec, 45. Bílek

Červená karta: 64. Vait

Penalty: Horáček (neproměnil), Malowanyj (proměnil), Florián (neproměnil)

 

Sestava: Vosecký - Horáček, Florián, Gaher, Vait - Kudrna, Feledi (87. Malowanyj), Čermák, Kolář - Bílek, Michalec 

 

Rozhodčí: Černý - Fencl, Čáka

Diváci: 150