Áčko si ze Srbic odvezlo debakl

30.04.2018 13:05

TJ Sokol Srbice - FK Jílové 6:1 (3:0)

23.kolo HET krajského přeboru  //  28.4.2018  // 17:00 

 

Po dvou výhrách bez obdržené branky, zajíždělo áčko k venkovnímu utkání do Srbic. Domácí byli po celý zápas lepším celkem a naprosto zaslouženě vysoko vyhráli.

 

Úvod utkání byl ze strany Jílového hrůzostrašný. Ve 3. minutě vrátil Pokoš po standartní situaci míč před branku, kde stál nikým nekrytý Beran a pohodně dostal svůj tým do vedení. V 10. minutě se za obranou objevil Verbíř a i když se mu střela příiš nepovedla, tak skončila v brance. Totožná situace jako u druhé branky nastala ve 27. minutě, kdy se za obranou znovu objevil Verbíř, ale tentokrát se mu střela velmi povedla a přeletěla Voseckého v brance 3:0. Na druhé straně měl největší šanci Kolář, kdy se ocitl zcela sám před brankářem Zachardou, ale ten jeho pokus vytěsnil. Do kabin se tak odcházelo za zcela zaslouženého vedení domácích.

 

Začátek druhého pločasu, otevřela dělovka domácího Verbíře z přímého kopu, která skončila na tyči. Na druhé straně musel Zacharda vyrážet centr Vaita nad břevno. Následně si vzal slovo domácí Egrt. Nejprve si v 54. minutě našel míč za velkým vápnem a jeho technická střela skončila přímo v růžku Voseckého branky 4:0. Následně si pohrál s hostující obranou a jeho střela se otřela o břevno. O chvilku později si naběhl na centr, Vosecký sice jeho střelu vyrazil na břevno, ale míč neštastně dopravil do branky Michalec. Za stavu 5:0 domácí lehce polevili a i hosté se dostali k několika náznakům šancí. Ale když už mohli skórovat, zastavil jejich střelu do branky domácí obránce. Čestný úspěch hostů si připsal v 86. minutě Gaher, který se postavil z velké vzdálenosti k trestnému kopu, který se snesl do protipohybu brankáře Zachardy. Na druhé straně, upravil skóre opět po standartní situaci a nedůrazu hostující obrany Beran.

 

Utkání skončilo jednoznačným a zcela zaslouženým vítězstvím domácích. Kteří po celý zápas příkladně bojovali a bavili se hrou.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Z naší strany to byl jeden velký propadák. Zápas jsme už prohráli dávno před úvodním hvizdem, když hráči věděli, že jedou hrát na umělku. Od začátku hráli s nechutí a s nezájmem porvat se o výsledek. Prostě to vypustili. U mladého mužstva je to vrchol, ale stane se. Je to hnus hrát na takových hřištích za tohohle počasí. Každopádně tento zápas musíme hodit za hlavu, je potřeba se soustředit na dalších deset dnů, ve kterých sehrajeme tři důležitá utkání z toho dvě dohrávky.

 

Branky:  86. Gaher

 

Sestava: Vosecký - Horáček, Michalec, Florián (77. Čermák), Reichelt - Červenka, Feledi, Gaher, Vait - Kolář, Bílek

 

Připraveni: Smutný, Kudrna

 

Rozhodčí: Dočekal - Fencl, Průša

Diváci: 50