Áčko doma opět bodovalo

17.09.2017 20:49

FK Jílové - FK Slavoj Žatec 4:2 (3:1)

6.kolo HET krajský přebor // 16.9.2017 // 17:00

 

Ve 3. domácím utkání přivítalo Jílové FK Slavoj Žatec, který měl na svém kontě 12 bodů a byl spolu s dašímy týmy na špici HET krajského přeboru. Jílové v minulém kole po dobrém výkonu těsně prohrálo ve Štětí, a tak se čekalo jestli naváže na svůj výkon a získá potřebné tři body do tabulky.

 

Hned v 1. minutě se k centru z pravé strany dostal Feledi, jeho nepovedený centr ovšem málem překvapil brankáře a prolétl těsně kolem zadní tyče. Na druhé straně předvedl pěkný zákrok Vosecký při střele přímo k tyči. Následně zahrával Žatec sérii tří rohových kopů, ale domácí obrana společně s brankářem nemusela řešit žádnou vážnější situaci. Do vedení mohl Jílové dostat Bílek, kdy se po kombinaci s Červenkou a Justem dostal do pokutového území, ale svou slabou střelu namířil přímo do hostujícího brankáře. O chvilku později se v dobré pozici na penaltě ocitl Čermák, ale hostující obránce mu na poslední chvíli skluzem zabránil ve střele. V 15. minutě to byl Žatec, který se dostal do zajímavé situace, hostující kanonýr Klinec poslal prudkou přihrávku od brankové čáry před Voseckého, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a míč pro jistotu uklidil na rohový kop Reichelt. Ve 22. minutě se už však skóre měnilo, Bešík obešel v rohu hřiště Čermáka, domácí obrana nezareagovala a nechala Bešíka proniknout až na roh malého vápna, kde prostřelil Voseckého. Hostům však vedení nevydrželo dlouho, Just vyslal po pravé straně do úniku Felediho, ten po zemi přihrál míč do vápna, hostující brankář Švarc míč nezachytil a nabíhající Čermák ho dopravil do prázdné branky. Za další minutu se ke standardní situaci od domácí střídačky postavil Florián, míč poslal do vápna na zcela volného Horáčka a ten ho hlavou poslal do hostující branky. Ve 37. minutě Jílové vhazovalo u rohového praporku. Pro míč si seběhl Čermák, poslal do vápna přetažený centr, který vrátil hlavou na malé vápno Červenka na Justa a ten ho z první poslal za Švarce. Do konce poločasu si už ani jeden tým brankovou příležitost nevypracoval, a tak se do kabin odcházelo s dvoubrankovým náskokem domácích.

 

Úvod druhé půle byl pro domácí přímo hororový, hned ve 46. minutě domácí pustili ke střele hostujícího kanonýra Klince a ten z velkého vápna propálil vše co mu stálo v cestě. To s domácími otřáslo a za pět minut toho mohl využít hostující Bešík, ale jeho střela mířila mimo branku. Po deseti minutách druhého poločasu se Jílové již srovnalo, aktivní Feledi poslal další centr do vápna na Bílka, domácí útočník byl lehce přistrčen, a tak nezakončil přesně. Domácí diváci i Bílek se dožadovali penalty, ale byla z toho pouze žlutá karta pro prostestujícího domácího útočníka. Na začátku 60. minuty mohl Žatec vyrovnat, hostující hráč dostal přihrávku do vápna a ocitl se v úhlu sám před Voseckým, ten však předvel výborný zákrok a podržel tak svůj tým. Klid do domácích řad mohl zařídit Čermák, který pronikl do vápna a vyslal dobře mířenou střelu, tu však brankář Švarc po dobrém zákroku vyrazil na roh. Domácí to nakonec nemuselo mrzet, k rohovému kopu se postavil Gaher a poslal ho na hlavu Michalce. Jeho pokus brankář vyrazil, ale míč si našel Florián a v pádu ho dopravil do brány. Jílové se uklidnilo a dalo více prostoru hostům, kteří měli častějí míč na kopačkách. Vypracovali si i šanci, kdy se v 69. minutě hostující Suchan ve vápně obtočil okolo Vaita, jeho střelu zastavil dobrý zákrok Voseckého a míč pak odpálil do bezpečí Florián. V posledních dvaceti minutách hralo Jílové již zkušeně, pozorně bránilo a využivalo otevřené obrany hostů. Využít toho mohl Just, který se ve vápně zbavil obránce, ale jeho střelu vyrazil opět Švarc. Rozhodnout utkání mohl v 88. minutě Vait, který přešel přes dva hráče, ale zvolil nedůrazné zakončení a hostující brankář ho bez problému vychytal. To byla poslední zajímavá situace zápasu.

 

Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou domácích, kteří si tak připsali cenný skalp celku ze špičky tabulky.

 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Na Žatec jsme byli dobře připraveni, věděli jsme, že mají velkou kvalitu směrem dopředu, ale že v obraně mají velké mezery a těch jsme velmi dobře využili. Bylo to vyrovnané utkání, my si však vytvořili více šancí a byli produktivní. Myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě.

 

Branky: 28. Čermák, 29. Horáček, 37. Just, 63. Florián 

 

Sestava: Vosecký - Horáček, Florián, Michalec, Reichelt - Feledi (75. Kolář), Čermák, Gaher, Červenka (60. Vait) - Just (89. Kudrna), Bílek (90. Malowanyj) 

 

Rozhodčí: Krutina - Zavadil, Menšík

 

Diváci: 150