Áčko branku nevstřelilo a se Žatcem těsně prohrálo

21.08.2018 11:08

FK Jílové - FK Slavoj Žatec 0:1 (0:1)

2.kolo HET krajského přeboru  //  18.8.2018  // 10:15 

 

Po vítězném utkání v Perštejně se Jílové poprvé v soutěži představilo doma, kdy hostilo celek ze Žatce.

 

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří svého soupeře zatlačili a vytvářeli si i příležitosti. V 10. minutě se k hlavičce po rohovém kopu dostal Florián, ale jeho pokus zblokoval brankář na roh. Následně prošel Pícha středel hřiště, ale jeho střela mířila vedle. Ve 21. minutě dostal Žatec možnost standardní situace, kterou rychle rozehrál, domácí obrana zaspala a střelec Petr Klinec přehodil vyběhnuvšího brankáře. I nadále byli aktivnější domácí. Po centru Píchy se dostal k hlavičce opět Florián, ale tentokrát mířil vedle stejně jako Červenka, který střílel z vápna, když zachytil odražený míč. Následně se do šance dral hostující hráč, ale Smutný včasným vyběhnutím jeho snahu přerušil. Ke konci poločasu ještě postupoval na brankáře Bílek, kterého si obhodil, ale jeho střelu zblokoval vracející se obránce. Do kabin se tak odcházelo za jednobrankového vedení hostů.

 

Začátek druhého poločasu odstartovala hlavička Vaita po rohovém kopu, která mířila vedle. Následně se hra trochu uklidnila a hrálo se převážně mezi vápny.  Domácí snahu narušil v 63. minutě Bílek, který se nechal po druhé žluté kartě za prostesty vyloučit. Zbytek utkání se nesl ve snaze domácích vstřelit branku. I přes početní nevýhodu se domácím dařilo zatlačit Žatec, který se soustředil na kvalitní obranu a vyrážel do brejkových situacích, ze kterých se mu však skóre nepodařilo navýšit. Utkání tak skončilo těsnou výhrou hostů. Domácím se nepodařilo potvrdit venkovní výhru a těsná porážka pro ně byla zklamáním. 

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Do utkání jsme vstoupili aktivně, soupeře zatlačili a vytvářeli si šance. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Soupeř pak z ojedinělého útoku vstřelil úvodní gól a pak už hrál ze zajištěné obrany a podnikal nebezpečné brejky. Chyběl nám klid a důraz v zakončení. To dnes rozhodlo.

 

Sestava: Smutný - Horáček (46. Reichelt), Florián (69. Michalec), Gaher, Vait - Kolář (46. Vosecký), Feledi, Pícha, Červenka- Just (81. Kulhánek), Bílek

 

Rozhodčí: Doubek - Zítko, Šmíd

Delegát: Kapoun

 

Diváci: 100

 

ZÁPASOVÝ BULLETIN