9. kolo FK Junior Děčín - FK Jílové 4:3

19.10.2015 11:27

FK Junior Děčín - FK Jílové 4:3 (1:1)

V nedělním odpoledni se celek Jílového vypravil k derby na neoblíbenou „umělku“ do Děčína. Před pěknou diváckou kulisou se hrálo zajímavé utkání se smutným koncem pro nás. Do utkání oba celky vstoupily velmi takticky s cílem neudělat chybu a tak se hrálo hlavně ve středu hřiště. Přesto v úvodních 25 minutách měl častěji míč na kopačkách zkušený celek hostů, který ve 24. minutě předvedl po ose Drahoňovský, Kurty, Červenka parádní kombinaci, kterou posledně jmenovaný zakončil do prázdné branky. Tato situace domácí mladíky nabudila a již po 3 minutách vymetl Gaher šibenici po přímém kopu z 20 - ti metrů. Ve zbytku poločasu si oba celky vytvořily pár šancí na skórování, ale žádná z nich se již neujala. Začátek druhého poločasu začal pěkně zostra. Hosté napadají domácí rozehrávku, agilní Čermák předkládá milimetrovou přihrávku Kurtymu a ten na dva pokusy překonává výborně chytajícího Stejskala v domácí brance. V tu dobu se zdálo, že hosté přebírají otěže utkání, častěji se dostávali do vápna domácích, ale žádnou akci nedokázali dokončit. Tu největší měl na hlavě Just po centru Floriána, domácí brankář se po jeho hlavičce na zadní tyč jen ohlíží, ta ovšem v brance nekončí. Na druhé straně se k přímému kopu tentokrát z větší vzdálenosti opět staví Gaher a jeho krásná rána končí na břevně. V 61. minutě ovšem přichází parádní kolmice Bílka na rozběhnuté Doubka a ten z nulového úhlu s přispěním břevna střílí šťastný gól. Hosté se nevzdávají a již za 4 minuty centr Čermáka propadl k Justovi, ten z blízka překonává Stejskala a po třetí dostává Jílové do vedení. Domácí ovšem nesložili zbraně v 68 minutě, přichází standartní situace, na kterou si naskakuje Michalec a s pomocí jasného faulu vyrovnává. Aby toho nebylo málo tak za další dvě minuty, domácí rychle rozehrávají standartní situaci, Bílek postupuje sám na Voseckého a s přehledem proměňuje. Do konce utkání zbývá ještě 20 minut, Jílové nemůže najít potřebný rytmus i přesto si vytváří další dvě šance. U obou byl Florián, nejprve dostává přihrávku do pokutového území, ale místo své tradiční prudké střely volí technické zakončení, kdy přehazuje nejen Stejskala, ale i domácí svatyni. V 90. minutě se ještě dostává k hlavičce na malém vápně ovšem i tento pokus končí nad brankou. Celkově lze říci, že utkání by slušela zřejmě remíza a vyhrálo šťastnější mužstvo. Domácím mladíkům můžeme jen pogratulovat za výborný výkon v poli a zkušenému brankáři Stejskalovi za výborný výkon na brankové čáře a již teď se těšíme na jarní odvetu.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Z dnešního výsledku jsem určitě zklamaný a nejenom z něho, ale i z našeho výkonu, který byl z naší strany slabý a více než podprůměrný. I přesto jsme v utkání třikrát vedli a měli šance, abychom skóre navýšili, to se nestalo a soupeř nás tvrdě trestal. Musím říct, že soupeř z hlediska gólových šancí vytěžil z minima maximum a všechny své šance proměnil. My jsme jich v tomto zápase měli opět dost, zejména Rangl, Just a Florián z bezprostřední blízkosti soupeřovi brány hlavou gól nedali, i když se v takových pozicích všichni tři jen zřídka mýlí. I tak si myslím, že když dáme tři branky venku, tak bychom asi prohrát neměli.

Jinak z mého pohledu to byl zápas vyrovnaný, ale soupeř měl větší vůli po vítězství, a tak se zaslouženě štěstí překlopilo na jeho stranu. Nám v tomto utkání citelně chyběl Ondra Michl, který by byl ve středu obrany hodně znát.

 Soupeři k vítězství gratuluji, doma zatím podal nejlepší výkon, co jsou v 1. A třídě a mladým hráčům tato výhra pomůže k větší sebedůvěře.

Pro nás je to určitě ztráta, jelikož jsme se vítězstvím mohli posunout na druhé místo v tabulce a trochu se odpoutat od soupeřů za námi, kteří ztratili.

 

Branky: 24. Červenka, 48. Kurty, 65. Just

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj (46. Kořínek), Rangl, Reichelt, Florián - Čermák, Drahoňovský, Just, Farkaš (75. Huček) - Červenka, Kurty

 

Rozhodčí: Mareš - Bouma, Vlk

Diváci: 220