8. kolo FK Jílové - SK Plaston Šluknov 5:2

12.10.2015 11:53

FK Jílové – SK Plaston Šluknov 5:2 (0:2)

Úvod prvního poločasu patřil hostujícímu týmu, který nekompromisně trestal chyby v domácí obraně. V 6. minutě po jedné z nich vedli hosté 0:1 a v 10. minutě už 0:2. Kdo by čekal, že se domácí proberou, mýlil se. V soubojích byli pozdě, kazili jednoduché přihrávky a jakoby jim chyběl nějaký impuls. Do poločasu se nic závratné nestalo, proto se trenéři domácího týmu rozhodli, že do druhé půle půjde hrát asistent trenéra Radek Rangl a pokusí se hráče vyburcovat k lepšímu výkonu.
Od úvodu druhé půle, bylo znát, že domácí chtějí s výsledkem něco udělat. Menší komplikací bylo zranění Ondřeje Michla, který si poranil rameno a musel ho vystřídat Standa Malowanyj. To co se pak událo na hřišti, by asi hosté chtěli rychle zapomenout. Domácí tým je zatlačil a byla jen otázka času, kdy padne branka. O první se postaral Dan Kurty, chvíli na to vyrovnával Tomáš Farkaš, který nekompromisní střelou pod břevno, nedal brankáři sebemenší šanci. Když třetí a vítěznou branku přidal Radek Rangl po závaru v malém vápně, byl na hřišti už jen jeden tým. Domácí byli všude dřív, hráli jednoduše, nekazili přihrávky a hlavně se bavili fotbalem. Čtvrtou branku přidal netradičně hlavou Jirka Drahoňovský, který zužitkoval nádherný centr Standy Malowaného. Poslední branku, přidal z pokutového kopu Michal Just. Další šance už Jílovští neproměnili a tak utkání skončilo 5:2.
 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Dnes nemohu pochopit úvod utkání. To co předváděla, hlavně obrana se již nemůže opakovat! Za sebe říkám, že to je jen v hlavách hráčů a jak přistoupí k zápasu. Kvalitu mají, což ukázal druhý poločas, ale to je musí vyburcovat 42-letý hrající asistent Radek Rangl? Určitě je to na zamyšlení samotných hráčů. Samozřejmě musím pochválit i Standu Malowaného, který podal výborný výkon. A za druhou půli, i celý tým.
Takto si představuji hru a hlavně přístup k zápasu. Příští týden hrajeme derby s Juniorem, jestli chceme být úspěšní, pak se nesmí opakovat výkon z prvního poločasu.

 

Branky: 61. Kurty, 66. Farkaš, 72. Rangl, 77. Drahoňovský, 84. Just (PK)

 

Sestava: Vosecký – Kořínek (46. Rangl), Michl (55. Malowanyj), Reichelt, Huček - Čermák, Just, Drahoňovský, Farkaš - Kurty, Červenka (84. Knotek)

 

Rozhodčí: Průša - Meder, Cvachoušek

Diváci: 100