5. kolo FK Rumburk - FK Jílové 3:3, 3:5 pen.

20.09.2015 12:28

FK Rumburk - FK Jílové 3:3 (3:1)  3:5 pen.

 

Ze strany Jílového to bylo opět utkání dvou odlišných poločasů, v tom prvním podalo Jílové doslova ostudný výkon, hráli bez chuti, pohybu a také nasazení a ve 25. minutě prohrávalo zaslouženě o tři branky. V tu chvíli to vypadalo na pěkný debakl, protože Rumburk byl po všech stránkách lepším týmem. Poté se Jílové trochu oklepalo a v závěru poločasu snížil Horyna po přihrávce Kurtyho na poločasových 3:1 a vykřesal tak jiskřičku naděje pro Jílové.

Druhá půle už byla ze strany hostů odlišná, zlepšili pohyb a začali soupeře přehrávat. Bohužel v 70. minutě dostal červenou kartu za nepochopitelný zkrat Červenka a zdálo se, že je po zápase. Opak byl však pravdou, Rumburk nečekaně vyklidil pole, čehož hosté i v deseti náležitě využili a dvěma brankami z penalt (jedna na Barillu, druhá na Horynu) v závěru utkání zápas srovnali a poslali ho do pokutových kopů.

V těch hosté zvítězili a vzhledem k průběhu utkání si odvezli nečekané dva body.

 

Vyjádření trenéra(O. Barilla): Vzhledem k průběhu utkání jsou pro nás dva body více než cenné. Po pětadvaceti minutách to s námi vypadalo na ručník. V posledních dvou zápasech mě mrzí přístup hráčů k úvodům utkání, kdy na hřiště nastupují s tím, že se soupeř porazí sám a v obou utkáních se nám to vymstilo. Pokud bychom se chtěli porvat o dobré postavení v tabulce, tak musíme přidat, jelikož takový výkon by sotva stačil na boj o sestup. Každopádně jsem rád, že jsme nakonec utkání zvládli, takové obraty se nedějí každý zápas a mohlo by nás to zase nakopnout k dobrým výkonům. Určitě bych rád v tomto zápase pochválil Míšu Horynu a Jirku Voseckého, kteří byli hlavními strůjci dnešního obratu. Musím ovšem dodat, že jsme si za výkon vyhrát nezasloužili.

 

 

Branky: 11. Havel, 21. Šebora, 26. Pilko - 45. Horyna M., 78. Florián (pen), 88. Florián (pen)

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj (60. Barilla), Michl, Kořínek, Florián - Čermák, Farkaš, Drahoňovský, Červenka - Kurty, Horyna M.

 

Rozhodčí: Doležal - Klimpl, Matas

Diváci: 60