4. kolo FK Rumburk - FK Jílové 2:3

18.09.2016 21:19

FK Rumburk - FK Jílové 2:3 (0:0)

 

K dalšímu mistrovskému utkání zajížděli hráči Jílového do Rumburku, respektive do Jiříkova, kde Rumburk vzhledem k rekonstrukci svého stadionu, hraje domácí zápasy. Domácí zatím ze tří utkání nezískali překvapivě ani bod, a tak v tomto utkání potřebovali vyhrát.

V loňské sezoně na hřišti tohoto soupeře předvedlo Jílové parádní obrat, když stáhlo třígólové manko a nakonec se radovalo z výhry na penalty.  Historie se opakovala i tentokrát a hostům k obratu stačilo závěrečných 12 minut.

V prvním poločase byli hráči Jílového lepším celkem, soupeře přehrávali hlavně v kombinaci a pohybu. Vypracovali si pár dobrých příležitostí, ale šance Bílka, Čermáka a Felediho z trestného kopu brankou neskončili. Na druhé straně stojí za zmínku hlavička domácího obránce po rohovém kopu, kterou kryl Vosecký. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhá půle již byla na branky hodně bohatá a skóre utkání otevřel v 51. minutě domácí Ruszó po chybě a nedůrazu hostující obrany. Za deset minut se domácí radovali podruhé zásluhou Linharta a s hosty to už vypadalo velmi bledě. Ti však nesložili zbraně, ve zbývající části utkání si vytvořili velký tlak a v 78. minutě snížili na rozdíl jedné branky, když se trefil dobře hrající Bílek a dostal Jílové zpět do hry. Zaslouženého vyrovnání se hosté dočkali o sedm minut později, když si domácí dali vlastní gól. V poslední minutě utkání zahrával Čermák trestný kop z třiceti metrů a jeho centrovaný balón skončil za zády domácího brankáře Dvořáka.

Hosté tím dokonali velký obrat a odvážejí si velmi cenné tři body.

 

 

Hodnocení trenéra (O. Barilla): Samozřejmě, že po takovém obratu musím být maximálně spokojený. Pro domácí je to vzhledem k jeho náskoku krutá porážka. I tak si ale myslím, že naše vítězství je zcela zasloužené. Po celý zápas jsme byli lepším týmem, vypracovali si řadu šancí a v závěru soupeře přehráli fyzicky. Domácí však nemají tým na spodek tabulky a brzo se začnou už zvedat.

 

Branky: 78. Bílek, 85. vlastní, 90. Čermák

 

Sestava: Vosecký – Michl (77. Malowanyj), Michalec, Reichelt (62. Horyna), Vait – Kudrna (66. Kolář), Čermák, Feledi, Farkaš - Just, Bílek

 

Rozhodčí: Vydra – Cvachoušek, Mecl

Diváci: 100