24. kolo Jiskra Modrá - FK Jílové 2:3 np

12.06.2017 17:05

Jiskra Modrá - FK Jílové 2:3 np (1:1)

 

Dlouho očekávané derby se odehrávalo před 350 diváky, což je nejvyšší návštěva v celém ročníku 1.A třídy. Jílové do utkání vstupovalo z druhé pozice, pouze s jednobodovou ztrátou na Modrou.

 

Začátek utkání se spíše vydařil Jílovému, které se snažilo kombinovat a častěji se dostávalo před domácího brankáře. První příležitost měl na své kopačce Just, který se zbavil na velkém vápně obránce, ale jeho střela šla těsně vedle tyče. Stejný hráč se dostal k zakončení ještě jednou a to když centr Čermáka domácí brankář podběhl, ale hlavička jílovského kapitána opět nemířila mezi tři tyče. Jílové se přeci jen dostalo do vedení. Po kombinaci Felediho s Justem, poslal prvně jmenovaný přihrávku do vápna na Koláře, ten míč vrátil před branku, kde si na něj domácí brankář Matějka sice sáhl, ale do branky ho dopravil dobíhající Reichlet. Tato situace nejspíš Jílové uspokojila a domácí začali mít v utkání navrh. Jílovému tak vedení nevydrželo dlouho, Tesařík poslal nadýchaný centr, ten před branku vrátil Podolský a  míč dopravil do branky Šotola. Následně vypustil křížnou střelu domácí Žák, ale Vosecký předvedl pěkný zákrok a vyrazil míč na roh. Po chvilce byl Vosecký opět v akci, kdy po závaru reflexivně vyrazil míč na brankové čáře. I na druhé straně byl vidět v domácí brance Matějka, kdy po centru Čermáka Kurty hlavou míč přidzvedl a domácí brankář se musel hodně natahovat, aby míč dopravil nad břevno. Za stavu 1:1 se tak odcházelo do kabin, kdy na začátku bylo spíše lepší Jílové a naopak ke konci poločasu Modrá.

 

Druhý poločas začal opatrně z obou stran a více míč držela Modrá. Vážnější šanci si nevypracoval ani jeden tým. A tak se na první velkou příležitost muselo počkat až do 66. minuty, za hostující obranu po odkopu domácího brankáře se dostal Fichtner, který přehodil vyběhnuvšího Voseckého a s pomocí tyče zapadl míč do branky. V tu chvíli to s Jílovým nevypadlo dobře, hra se mu ve druhém poločase nedařila a najednou v utkání ztrácelo jednu branku. Vzhledem k tomu, že Jílové potřebovalo bodovat, tak přeskupilo řady a poslalo do útoku z obrany Michalce. Tento tah se vyplatil, díky tomu Jílové vytvořilo na Modrou tlak a nenechalo ji kombinovat. Dostávalo se čím dál častěji k domácí brance a vytvářelo si jednu standartní situaci za druhou. A nakonec se i dočkalo, Čermák poslal do vápna další centr, Matějka chybně vyběhl a před ním hlavičkují Just poslal míč do odkryté branky. Třináct minut před koncem byl tedy stav vyrovnaný a začínalo se odznova. V závěrečných minutách to bylo právě Jílové, které určovalo ráz utkání. Opět mělo k dispozici několik rohových kopů a následně i závarů před domácí brankou, ale vysněnou třetí branku už nevstřelilo. 

 

Utkání tak jako na podzim museli rozhodnout pokutové kopy. Hned v první sérii zaváhal domácí Tesařík, ale v poslední i hostující Michalec, když v 6-té serii proměnil svůj pokus hostující kapitán Just a následně zklamal další domácí hráč Žák, mohlo se Jílové radovat z bonusového bodu po penaltách společně s většinou diváku, kteří na zápas dorazili.

 

Utkání skončilo po základní hrací době spravedlivou remízou, nutkno podotknout, že výkon hostů zůstal tak trochu za očekáváním. Modrá nejspíš předvedla na co v současnosti má a v utkání více bojovala. Konečná výhra Jílového na penalty znamená, že oba týmy mají stejný počet bodů, ale Modrá má výrazně lepší celkové skóre, což je rozhodující, jelikož ve vzájemných záasech mají týmy stejnou bilanci.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): S výkonem nejsem spokojený. Krom prvních deseti s posledních dvaceti minut jsme prostě nehráli dobře. V závěru nám pomohl Michalec, kterého jsme vytáhli do útoku. Chyběl nám důraz, zdálo se mi, že se kluci bojí. A právě Michalec ten důraz přinesl. Máme dva body, boj o první místo je stále otevřený.

 

Branky: 31. Reichelt, 77. Just, rozhodující penalta: Just

 

Sestava: Vosecký - Reichelt, Rangl, Michalec, Vait - Kurty, Feledi, Čermák, Kudrna (15. Horyna Miroslav)(63. Malowanyj) - Just, Kolář

 

Rozhodčí: Zítko - Trojan, Kolátor

Diváci: 350