23. kolo FK Jílové - TJ Střekov 9:1

28.05.2017 21:23

FK Jílové - TJ Střekov 9:1 (5:1)

 

V dalším domácím utkání, na výborně připraveném trávníku, jsme přivítali Střekov. A chtěli odčinit porážku z předchozího utkání.

 

Od úvodních minut bylo jasné, kdo je na hříšti pánem, Střekov nestíhal a prakticky se jen bránil. Ovšem i hosté měli blízko ke vstřelení branky, ale jejich tečovaná střela skončila na břevně. A tak se o první branku postaral Feledi, který si našel odražený míč na vápně a poslal ho přesně k tyči. Následně se protáhl do vápna Kurty a připravil míč Justovi, který nezaváhal. Na druhé straně se k několika střeleckým pokusům dostali i hosté a nejpilnější byl Lejček, jenže ve velké šanci slabě zakončil a z následného protiútoku zvyšoval Kurty, který přehodil vyběhnuvšího brankáře. O minutu později přistrčil ve vápně Just míč Kolářovi a ten zblízka zvyšoval ranou pod břevno na 4:0. Domácí pak měli slabší pasáž utkání a dovolili tak Střekovu několik náznaků šancí, a když pak Michalec fauloval ve vápně, snížil Lejček z pokutového kopu na 4:1. Zpět čtyřbrankové vedení dal domácím Just, který se na vápně uvolnil přes několik hráčů a umístěnou střelou nedal brankáři šanci. Do kabin se tak odcházelo za jasného a zaslouženého vedení domácích.

 

Druhý poločas začal opatrně, ale po deseti minutách si na roh Čermáka naskočil osamocený Michalec a nedal brankáři šanci. Pak se ve třech šancích ocitl střídající Michal Horyna, avšak ani jednu neproměnil. I hosté si vypracovali v druhém poločase několik střeleckých pokusů a při jednom musel Vosecký ukázat své umění. O konečném výsledku rozhodl v posledních minutách Just, který se prosadil ještě třikrát, upravil tak konečné skóre na zasloužených 9:1 a tím i uzavřel svoje střelecké galapředstavení, kterým se osamostatnil v čele tabulky střelců.

 

Vyjádření trenéra (O.Barilla): Dneska není moc co hodnotit. Byla to jednoznačná výhra. Po celé utkáni jsme byli lepším týmem a zaslouženě zvítězili. O našem vítězství bylo rozhodnuto po dvaceti minutách, kdy jsme soupeři nasázeli čtyři branky. Střekov mě zklamal, od začátku působili dosti odevzdaně. Jsem rád, že to kluci za vysokého stavu jen nedohrávali, ale s chutí si zahráli fotbal a dávali pěkné branky.

 

Branky: 8. Feledi, 17. Just, 20. Kurty, 21. Kolář, 32. Just, 54. Michalec, 81. Just, 88. Just, 90. Just

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj, Kořínek, Michalec, Vait - Kurty (41. Horyna Michal), Feledi, Čermák, Kolář (76. Kulhánek) - Just, Bílek (60. Horyna Miroslav)

 

Rozhodčí: Dvorský - Kloub, Eichler

 

Diváci: 100