20. kolo FK Jílové - SK Brná 0:1

09.05.2016 22:04

FK Jílové - SK Brná 0:1 (0:1)

 

Ve šlágru kola přivítalo Jílové na svém hřišti doposud vedoucí celek tabulky - tým Brné. V případě vítězství by se Jílové na svého soupeře bodově dotáhlo.

Již úvod utkání naznačil, že se dnes bude na co dívat. Do první šance se hned v úvodu dostali hosté, ale jejich útočník pálil z dobré pozice vedle branky Voseckého. Hned poté se do obrovské šance dostal Aleš Čermák, ale bývalý brankář druholigového Ústí Novák šanci zmařil. Poté se ve velmi dobré pozici ocitl Červenka, ale zalekl se vybíhajícího Nováka. A znovu Čermák krásnou střelou orazítkoval břevno hostující brány. Do 30. minuty bylo Jílové lepším týmem a prakticky se hrálo jen na polovině hostů. Pak si však vybrali slabší čtvrthodinku a hosté toho využili, když se z rohového kopu prosadil hlavou nikým nehlídaný Prousek. Do kabin se šlo tedy za jednobrankového vedení hostů.

Ve druhé půli už hráči Jílového zamkli svého soupeře na jejich půlce, respektive v jejich velkém vápně a vytvořili si velký tlak. Bohužel jim chyběl klid a důraz v koncovce a velké šance Čermáka, Červenky a Felediho, který hlavičkoval na břevno, nebyly zužitkovány. V závěru mohl vedení ještě

 pojistit hostující Gibala po chybě Michla, ale ve velké šanci nečekaně selhal.

Hosté si tedy z Jílového odvezli hodně vydřené a vybojované tři body a udělali zásadní krok k postupu do vyšší soutěže.

 

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Dnes jsem samozřejmě z výsledku zklamaný, protože jsme po většinu utkání byli lepším týmem, vytvořili si více šancí než soupeř a měli jsme vyhrát. Z čeho určitě nejsem zklamaný, je předvedená hra. Po delší době kluci podali výkon podle mých představ. Sehráli jsme výborné utkání, kluci to odmakali na sto procent a i přes prohru je musím  pochválit. I hosté však neodehráli špatný zápas a divákům se to muselo líbit. Přál bych si, aby v takovém počtu chodili i na jiná utkání. Rozhodujícím faktorem zápasu byl dle mého výborně chytající brankář Novák, který své mužstvo několikrát podržel. Hostům gratuluju, jsem přesvědčený, že už si postup pohlídají.

 

 

Branka:35. Prousek

 

Sestava: Vosecký - Kořínek, Michl (90. Malowanyj), Reichelt (76. Horyna), Čtvrtníček - Kurty, Feledi, Čermák, Farkaš (78. Janda) - Just, Červenka (63. Kolář)

 

Rozhodčí: Prágl - Vlašič, Trojan

Diváci: 200