2. kolo ASK Lovosice - FK Jílové 2:3 np

04.09.2016 18:50

ASK Lovosice - FK Jílové   2:3 np (1:2)

 

Ve druhém kole 1.A třídy zajížděli hráči Jílového k velmi těžkému dopolednímu utkání na půdu Lovosic. Jílové na toto utkání postrádalo řadu hráčů (Kořínek, Just, Michl O., Rangl, Čtvrtníček, Kurty, Kudrna, Horyna, Geletič), a tak do utkání nastoupili s velmi mladým týmem.

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním byli hosté lepším celkem, soupeře přehrávali hlavně v kombinaci, velmi dobře napadali rozehrávku  a tím ho nutili k chybám. První branku hostů vstřelil již v 9. minutě po pěkné přihrávce Felediho Kolář. Netrvalo dlouho a dobře hrající hosté už vedli o dvě branky, když se v 19. minutě prosadil po pěkné kombinační akci  dorostenec Vait. O 4 minuty později z první vážnější situace hosté snížili, po levé straně utekl výborně hrající Baborák a Voseckému nedal žádnou šanci. Do poločasu se již skóre utkání neměnilo a odešlo se za jednobrankového vedení hostí. Za zmínku ještě stojí neuznaná branka Koláře pro údajné ofsajdové postavení.

Ve druhém poločase se karty obrátili a byli to domácí, kteří svého soupeře začali přehrávat. Jílové se zbytečně nechalo vyhecovat tvrdou hrou soupeře a přestalo se úplně soustředit na fotbal. Zejména hra lovosického kapitána by měla být pro rozhodčí trochu k zamyšlení. Jeho úmysly stejně jako v zápase v Oldřichově byly až trapné. V obou zápasech se mu však podařilo soupeře rozhodit. Byl to ale právě on, který v 77. minutě utkání z rohového kopu, po špatném výběhu brankáře Voseckého, vyrovnal. Předtím však měl ještě obrovskou šanci Vait, když ze strany postupoval sám na brankaře. Míč si ale na poslední chvíli ukopl. V 90. minutě mohl o osudu utkání rozhodnout dobře hrající Červenka, ale v jasné pozici z malého vápna vykopl balon z brankové čáry jeden z domácích obránců.

Utkání tedy dospělo vzhledem k průběhu  do zaslouženého penaltového  rozstřelu, jelikož i domácí si ve druhé půli vypracovali zejména ze standardních situací několik šancí. V tom byli úspěšnější hosté, kteří všech pět penalt proměnili a z těžké půdy si odvezli velmi cenné dva body.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Byl to pro nás těžký zápas a dva body z něj jsou velmi cenné. Sice jsme promarnili dvoubrankový náskok, ale domácí ve druhé půli hráli výborně a za ní si vyrovnat zasloužili. Odtud se lehce body vozit nebudou. K udržení náskoku nám chyběla větší zkušenost, zejména Just by byl ve druhé půli hodně znát. K zápasu jsme odjeli pouze s dvanácti lidmi, tím dvanáctým byl ještě Vlasta Michl, který už s fotbalem před třemi lety skončil, což je pro tým, který má poměrně široký kádr a ambice hrát v horní polovině tabulky, docela ostuda.

 

Branky: 9. Kolář, 19. Vait

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj (71. Michl V.), Michalec, Reichelt, Červenka - Vait, Feledi, Čermák, Farkaš - Bílek, Kolář

 

Rozhodčí: Janeček – Novotný, Šifalda

Diváci: 100