18. kolo FK Jílové - FK Rumburk 2:0

24.04.2016 17:55

FK Jílové - FK Rumburk 2:0 (0:0)

 

V 18. kole 1. A třídy přivítalo Jílové na svém hřišti celek Rumburka. Jílovému chyběla řada hráčů základní sestavy, i tak nastoupili s cílem napravit špatný výkon z minulého kola v Libouchci a získat povinné domácí 3 body. I Rumburku však chyběla řada klíčových hráčů.

Již v první minutě prvního poločasu měl dobrou šanci Feledi, kterou neproměnil a tím odstartoval festival zahazování jasných brankových příležitostí a trápení v koncovce jílovských střelců. Dvakrát se ocitl v jasné šanci Janda, v té první před ním po hezké akci zívala dokonce prázdná brána. Radek Rangl hlavičkoval v dobré pozici na břevno a poté bránu přestřelil a znovu Feledi se neprosadil v jasné gólovce z malého vápna. Hosté se za první půli do vážnějšího ohrožení jílovské brány nedostali, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli se do první šance dostal Rumburk, ale dobře hrající Rangl v malém vápně míč odhlavičkoval do bezpečí. To bylo ze strany hostů vše, a tak konečně začali úřadovat domácí. V 66. minutě utekl po pravé straně Kolář, předložil balon volnému Kurtymu a ten i s pomocí tyče poslal Jílové do vedení. Minutu na to si oba aktéři role vyměnili, Kurty našel pěknou přihrávkou volného Koláře a ten se nemýlil. Poté se ještě ve velkých šancích ocitli Farkaš, Horyna a Kořínek, ale skóre utkání se již nezměnilo.

 

Hodnocení trenéra (O. Barilla): Dnes jsem měl z utkání trochu obavy, jelikož nám chyběla řada hráčů. Výkon pořád nebyl ideální, ale určitě lepší než v minulém kole. Co jsme však v tomto zápase zahodili, to se jen tak nevidí. Utkání mělo skončit rozdílem minimálně pěti branek, ale zahozené šance vedli ke zbytečné nervozitě. Po celé utkání jsme byli jasně lepší a vyhráli zaslouženě. Pochválit bych chtěl obrannou fázi, která po celé utkání hrála bezchybně a  Rumburku povolila jen jednu  šanci.

 

Branky: 66. Kurty, 67. Kolář

 

Sestava: Vosecký – Malowanyj (71. Geletič), Rangl, Michl, Kořínek - Kolář, Feledi, Čermák, Farkaš – Janda (55. Horyna), Kurty

 

Rozhodčí: Cvachoušek – Smreček, Vydra

 

Diváci: 80