15. kolo FK Jílové - FK Česká Kamenice 3:0

03.04.2016 10:09

FK Jílové - FK Česká Kamenice 3:0 (2:0)

 

V prvním jarním domácím utkání přivítali hráči Jílového devátý tým tabulky - celek České Kamenice. V nepříliš pro diváka pohledném utkání se po zásluze radoval celek Jílového, který si tak po zaváhání soupeřů upevnil druhé místo v tabulce.

Vítězství se však nerodilo úplně lehce, Česká Kamenice velmi dobře bránila a nedávala Jílovému skoro žádný prostor ke kombinaci. A tak se na první branku čekalo až do 34. minuty, kdy se po rohovém kopu míč odrazil k Čermákovi a ten se štěstím otevřel skóre utkání. Druhou branku přidal o tři minuty později po rohovém kopu Čtvrtníčka Ondra Michl a zdálo se, že utkání bude již jasnou záležitostí Jílového. Těsné před přestávkou se však nechal nesmyslně vyloučit Čermák a dal tak Kamenici šanci s výsledkem něco udělat.

Naštěstí hned z kraje druhé půle přidal třetí branku z pokutového kopu Just a bylo vymalováno. Zbytek utkání už byl ve znamení častých šarvátek mezi hráči, prakticky se nehrálo a s fotbalem to nemělo nic společného. K tomu přispěl i velmi slabý výkon hlavního rozhodčího, který utkání již od začátku nezvládal.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Dnes můžu být spokojený jenom s body, což je samozřejmě to hlavní. Fotbal tentokrát brečel. Konečně nám také v koncovce přálo štěstí a z minima šancí jsme vytěžili maximum. Co mě mrzí, je zbytečné vyloučení Aleše Čermáka, který pro další utkání bude hodně chybět. To ovlivnilo i druhý poločas, kdy už jsme mohli Kamenici rozebrat, zahrát si fotbal a přidat další branky. Na druhou stranu můžeme být rádi, že to skončilo pouze u jedné červené, protože adeptů na vyloučení bylo z naší strany hodně. Pokud však chceme bojovat o špičku tabulky, tak se nad sebou všichni včetně trenérů musíme zamyslet, protože tohle jediné nám může uškodit.

 

Branky: 34. Čermák, 37. Michl, 47. Just (PK)

 

Sestava: Vosecký - Červenka, Michl, Kořínek, Čtvrtníček - Kurty, Čermák (ČK 43.), Feledi (83. Malowanyj), Farkaš (78. Janda) – Just (86. Rangl), Kolář (46. Reichelt)

 

Rozhodčí: Provazník – Materna, Holly

Diváci: 100