15. kolo FK Jílové - ASK Lovosice 5:1

02.04.2017 21:52

FK Jílové - ASK Lovosice  5:1 (4:1)

 

V prvním domacím utkání tohoto roku, jsme přivítali celek ASK Lovosice, kterému se v letošní sezóně příliš výsledkově nedaří. A to potvrdili i v Jílovém.

 

Začátek byl z naší strany parádní, ve 30. vteřině pronikl do pokutového území Kurty, který byl sražen brankářem a kapitán Just proměnil pokutový kop. V dalších minutách byla hra v poli vyrovnaná. A oba týmy si vyložené šance nevytvořily. Vše se zlomilo ve 20. minutě, kdy Čermák nechtěně vyslal do šance hostujícího Waltera a ten svůj únik proměnil. Posledních 15 minut prvního poločasu se nám vydařilo náramně. Nejdříve ve 34. minutě dostal přihrávku do běhu Kolář, ten přesprintoval obránce a podél brankáře poslal míč do sítě. Za dalších šest minut si Kolář vybojoval míč v souboji s obránci, udělal kličku brankáři a pohodlně zavěsil do odkryté branky. Ve 44. minutě vyslal Feledi do úniku Kurtyho a ten krásným obloučkem završil poločasové skóre na 4:1.

 

Druhý poločas začal mírným tlakem Lovosic, ale ty si žádnou vážnější šanci nevytvořili. A tak v 57. minutě pronikl do vápna Feledi, který byl opět sražen hostujícím brankářem Šafránkem a následnou penaltu proměnil opět Just. Od této chvíle se zápas hrál v uvolněném tempu a oba týmy se soustředily spíše na útok než obranu a tak se musel dvakrát předvést Vosecký, který zlikvidoval dvě šance hostů. Na druhé straně se několikrát do šance probíjel střídající Michal Horyna, ale ani jednou nebyl úspěšný. 

 

Utkání tedy skončilo naší zaslouženou vysokou výhrou. A v dalším kole zajíždíme do Velkého Března.

 

 

Branky: 1. Just (PK), 34. Kolář, 40. Kolář, 44. Kurty, 57. Just (PK) 

 

Sestava: Vosecký - Horyna Miroslav (76. Rangl), Kořínek, Michalec (19. Malowanyj), Vait - Kurty, Feledi, Čermák, Kudrna (57. Reichelt) -Just, Kolář (60. Horyna Michal)

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): S výsledkem i s body musím být spokojený. Herně to ještě úplně ideální nebylo. Zejména v prvním poločase nám jako na Junioru vázla kombinace, chyběl pohyb ve středu hřiště, což nás zbytečně nutilo nakopávat balony. Přesto jsme byli produktivní a utkání jsme do poločasu rozhodli. Druhý poločas už byl z naší strany herně lepší, míč jsme dali na zem a dobře kombinovali.Pořád se však hledáme v obranné fázi, kde máme problémy zejména s obsazováním a komunikací. Každopádně to dnes kluci odmakali a za to je musím pochválit. Naše výhra byla zcela zasloužená. Musím však ocenit i kvalitu soupeře směrem dopředu, kde byli nebezpeční, naopak vzadu měli hodně velké mezery.

 

Rozhodčí: Menšík - Maleček, Šimeček

 

Diváci: 100

 

Záznam celého utkání: