12. kolo FK Jílové - FK Křešice 4:2

08.11.2015 08:18

FK Jílové - FK Křešice 4:2(2:0)

 

V posledním podzimním domácím utkání  přivítalo Jílové předposlední celek Křešic. Hrálo se na velmi těžkém bahnitém terénu, který moc nenahrával kombinačnímu fotbalu. I přesto si s tím hráči Jílového v prvním poločase velmi dobře poradili a soupeře přehráli po všech stránkách a zaslouženě šli do kabin s dvoubrankovým vedením. První branku utkání dal Kurty po pěkné přihrávce Justa. Druhou pak přidal po individuální akci dobře hrající Čermák.

Do druhé půle nastoupili někteří hráči v domnění, že je už  rozhodnuto, přestali běhat a soupeř toho využil a snížil brankou z penalty po faulu Floriána na rychlonohého Lepiče. To Jílové trochu probralo a zásluhou Červenky, který se trefil z trestného kopu po faulu na Justa, šlo opět do vedení o dvě branky. To netrvalo dlouho a Křešice opět snížili z trestného kopu. Naštěstí hned na to vysunul Čermák Kurtyho a ten upravil na konečných 4:2. To ještě Kurty v závěru zahodil dvě obrovské šance, zejména v té druhé obešel i brankáře a trefil na brankové čáře stojícího hráče.

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Dneska se hrálo na velmi těžkém terénu a myslím, že si s tím kluci poradili velmi dobře. V prvním poločase podali výborný výkon, hráli s chutí a dobře kombinovali. Tu druhou už trochu podcenili. Rozhodně však musím ocenit i kvalitu soupeře, který tu nepodal špatný výkon. Každopádně  s body i s výkonem jsem dnes spokojený. Vyzdvihl bych oba střední záložníky Justa s Čermákem, kterých bylo dnes plné hřiště a byli hlavním strůjcem vítězství. Trochu mě zas mrzí ty neproměněné šance, kterých bylo znovu mnoho, ale opět našim útočníkům chyběl klid v koncovce.

 

Branky: 6. Kurty, 27. Čermák, 61. Červenka, 84. Kurty

 

Sestava: Vosecký - Kořínek, Rangl, Reichelt, Florián – Červenka (77. Dusil), Just, Čermák, Farkaš – Janda (61. Malowanyj), Kurty

 

Rozhodčí: Čáka – Bretschneider, Karasinski

Diváci: 80