11. kolo TJ Mojžíř - FK Jílové 1:2

01.11.2015 21:55

TJ Mojžíř – FK Jílové 1:2 (1:0)

K dalšímu venkovnímu utkání se celek Jílového vypravil na horkou půdu do Mojžíře. Na kvalitním a však malém hřišti to byl boj o každý centimetr.

Do utkání Jílové vstoupilo velmi vlažně a domácí toho dokázali využít, již ve 4. minutě, kdy centrovaný míč propadl k Bartošovi a ten propálil, vše co mu stálo v cestě. V následujících minutách se spíše bojovalo o střed hřiště. Postupem času ovšem začali hosté více kombinovat a stále častěji se dostávali na dostřel domácí branky. Za zmínku stojí průnik Červenky a střely Farkaše s Drahoňovským, které skončili nad brankou. Na druhé straně skončil přímý kop těsně nad brankou Voseckého. Pak přišla velké šance Červenky, když prošel středem hřiště, ale domácího brankáře nepřekonal.  Těsně před poločasem se do dobré šance dostával Kurty, ale brankář domácích rychle vyběhl a udržel vedení svého celku.

Obraz hry ve druhém poločase se příliš nezměnil, hosté se snaží kombinovat a domácí se spoléhají na dlouhé nakopávané míče. Ve 48. minutě ovšem domácí zahráli malou domu. K nepřímému kopu se postavil Florián, který míč lehce posunul na Drahoňovského, kdy jeho technická střela zapadla přímo k zadní tyči. Domácí tento moment nenakopl a hosté byli po celý druhý poločas aktivnějším týmem. To se potvrdilo v 73. minutě, kdy do vápna přišel centr za obranu, kde se objevil Farkaš, u míče byl dříve než domácí brankář a hlavou dopravil míč do sítě. Konec zápasu se nesl v platonickém tlaku domácích a brejkových situacích hostů. Domácí tým si žádnou větší šanci nevytvořil a hosté si nedokázali dát přesnou finální přihrávku. Celkově je vítězství hostů zasloužené v utkání měli více šancí a byly aktivnějším týmem.

Vyjádření trenéra (O. Barilla) :Myslím, že dneska jsme byli lepším a fotbalovějším týmem a zaslouženě jsme zvítězili. Škoda jen obdržené branky v úvodu utkání, která už pramenila z laxního přístupu hráčů k rozcvičení, což by si kluci měli uvědomit. Pak už jsme svého soupeře přehrávali, vytvořili si řadu šancí, které jsme ale opět zahodili. I tak bych řekl, že kluci podali dobrý výkon, měli větší vůli po vítězství než soupeř, více bojovali a zaslouženě si odvážíme velmi cenné tři body.

Jak svou branku viděl střelec vítězné branky Tomáš Farkaš?

„Narazil jsem si míč s Radkem Ranglem, ten dal dlouhý míč do vápna, který prodloužil náš kapitán Michal Just. Já jsem očekával, že ten míč půjde do tohoto prostoru, kam jsem si nabíhal, u míče jsem byl rychleji než brankář a zavěsil jsem J

 

Branky: 48. Drahoňovský, 73. Farkaš

 

Sestava: Vosecký – Kořínek, Reichelt, Rangl, Florián – Čermák (82. Janda), Drahoňovský, Just, Farkaš – Kurty, Červenka (90. Dusil)

 

Rozhodčí: Smreček – Průša, Cvachoušek

Diváci: 220