10. kolo FK Jílové – FK Jiskra Velké Březno 4:1

26.10.2015 11:59

FK Jílové – FK Jiskra Velké Březno 4:1 (3:1)

V 10. kole se celek Jílové představil na domácí půdě, kdy hostil celek Velkého Března. Jílové vstupovalo do zápasu s jasným cílem, vyhrát a spravit si tak chuť po prohraném utkání v Děčíně. V cestě ovšem stál celek Velkého Března, kterému se na podzim bodově velmi daří a v tabulce měl stejný bodový zisk jako domácí Jílové.

Utkání začalo zvolna a v prvních 25. minutách hry stojí za zmínku pouze šance Kurtyho a samostatný únik Čermáka, který si ovšem na poslední chvílí míč příliš předkopl. Vše podstatné v prvním poločase se událo v posledních 15-ti minutách. Nejprve se Drahoňovský ve 31. minutě probíjel do velké šance, byl ovšem sražen a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Florián. Hned z rozehry ovšem obrana domácích nechala moc prostoru a Pošík tečovanou ranou z kruhu vápna vyrovnal. Ve 35. minutě, se k zahraní rohového kopu, postavil Florián a zatočil svůj míč přímo do Ondrkovy branky. V následujících 10-ti minutách se hra odehrávala uprostřed hřiště, přišla však 45. minuta, kdy Kurty dostal dlouhý balón za obranu před vyběhnuvším Ondrkou, odcentroval na nabíhajícího Farkaše a ten v letu umístil hlavou míč do odkryté branky.

Ve druhém poločase, se domácí soustředili hlavně na obranu, přecházeli do rychlých protiútoku a vytvářili si několik šancí. V 57. minutě se do jasné gólové šance dostával Kurty by jednoznačně faulován a byla z toho druhá penalta v zápase. K exekuci se postavil opět Florián, ale netradičně svou šanci na hattrick neproměnil, když brankář jeho střelu vyrazil. Následně trefil v šanci střídající Červenka tyč stejně tak i Drahoňovský. I hosté se vytvořili šanci, ale jejich útočník v jasné gólové příležitosti selhal. V 83. minutě se trenérovi vyplatilo střídání.  Při rohovém kopu poslal na hřiště mladíka Reichelta, který po hlavičce Floriána dorazil míč do odkryté branky. Utkání v tu dobu bylo již rozhodnuta a pouze se dohrávalo.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Vzhledem k těžkému terénu to dnes bylo spíše  o bojovnosti než o kombinačním fotbale. V té jsme svého soupeře předčili, měli jsme větší vůli po vítězství a zaslouženě zvítězili. Výsledek mohl být ještě vyšší, ale opět jsme zahodili několik vyložených šancí včetně neproměněné penalty. Dvakrát soupeře zachránila branková konstrukce.

 

Branky: 31. Florián (PK), 35. Florián, 45. Farkaš, 83. Reichelt

 

Sestava: Vosecký – Malowanyj, Rangl, Kořínek, Florián – Čermák (83. Reichelt), Just, Drahoňovský (86. Janda), Farkaš – Huček (57. Červenka), Kurty (87. Štercl Jiří)

 

Rozhodčí: Dvorský – Fišl, Ludvík

Diváci: 80