A-tým ukázal s Modlany dvě tváře

17.10.2017 21:18

FK Jílové - SK Baník Modlany 1:2np (1:1)

10.kolo HET krajského přeboru //  14.10.2017 // 16:00

 

Do Jílového zavítal aktuálně vedoucí celek tabulky z Modlan, který se v Jílovém představil nedávno při pohárovém utkání, ale to dorazil bez několika opor. Před utkáním byl favirozován více celek Modlan, ale Jílové v domácím prostředí   chtělo potvrdit vybojované 3 body, které dovezlo z Perštejna.

 

Úvod utkání se domácím vůbec nevyvedl a hned v první minutě zazvonila tyč Voseckého branky, když Bílek hlavou přizvedl centr hostujícího Doležala. Tato situace prakticky určila ráz prvního poločasu. Jílové se vůbec nedostávalo do hry, kazilo přihrávky, hrálo chaoticky a prakticky vůbec se nedostávalo před hostující branku. Přesto se dostalo v 18. minutě do vedení, když centr Horáčka se snažil Ludík odvrátit na hranici velkého vápna do bezpečí, ale míč zasáhl tak nešťastně, že skončil přímo u tyce překvapeného Slavíka. Bohužel ani tato situace domácím nepomohla v lepším výkonu,a tak stale aktivní byl hostující celek, který si v prvním poločase vytvořil několik brankových příležitostí,ale využil jen jednu. Ve 36. miutě napřáhl z 18 metrů Pokoš a jeho tvrdá střela skončila až v síti. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu, ale nutno podotknout, že to byl pro domácí velmi lichotivý stav utkání.

 

Do druhého poločas však nastoupilo jiné Jílové, hned v úvodu se ve dvou šancí oběvil Kolář, ale ani jednu nevyužil. Následně šlo Jílové do přečíslení 4 na 2, ale Bílek zvolil střelu kterou mu obránce zablokoval. Po celý zbytek poločasu se hrálo vyrovnané utkání, kdy ani jeden z týmu si nevytvořil vyloženou brankovou příležitost. To se změnilo až v posledních minutách, kdy nejprve Bílek postupoval na Slavíka, ale ten předvedl skvělý zákrok a střelu vyrazil. Na druhé straně přišla přízemní střela z velké vzdálenosti, ale Vosecký udržel míč ve svých rukavicích před dvojicí dobíhajích hráčů Modlan. Utkání tak skončilo skončilo nerozhodně a o výsledku musel rozhodnout penaltový rozstřel. V něm svůj pokus proměnilo všech 9 hráčů a až ten poslední, kterým byl domácí kapitán Just, svůj pokus nedostal do sítě, kdy Slavík vystihl směr jeho střely a penaltový pokus chytil.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Z naší strany to opět bylo utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním byli hosté jednoznačně lepším týmem a my byli rádi, že jsme v poločase neprohrávali o tři branky. Nastoupili jsme s přílišným respektem a hráli ustrašeně. Naopak do druhého poločasu nastoupil úplně jiný tým a svého soupeře jsme začali přehrávat. Vytvořili jsme si několik dobrých šancí, ale skvělý Slavík byl bohužel proti. Vzhledem k průběhu zápasu je remíza zasloužená. Penalty už jsou pak loterie.

 

Branka: 18. (vlastní Ludík) 

 

Sestava: Vosecký - Horáček (46. Reichelt), Florián, Michalec, Vait - Feledi, Gaher, Čermák, Bílek - Kolář, Just 

 

Rozhodčí: Prágl - Vlašič, Ludvík

 

Diváci: 180