A-tým doma bodoval v okresním derby proti Vilémovu

05.11.2018 20:18

FK Jílové - SK Stap - Tratec Vilémov 2:1np (1:0)

13.kolo HET krajského přeboru  //  3.11.2018  // 14:00 

 

V okresním derby, dorazil do Jílového aktuálně druhý tým tabulky, Vilémov. Postavení týmů v tabulce favorizovalo více hosty, přesto se hrálo vyrovnané utkání.

 

Do utkání lépe vstoupili domácí, když v 9. minutě Gaher vysunul za obranu Píchu a ten přesnou střelou nedal brankáři šanci. Na druhé straně mohl srovnat ve 25. minutě  z velké šance Luňák, ale jeho střelu z úhlu vykopl Vosecký. Do konce poločasu se hrálo převážně mezi vápny a ani jeden tým si vážnější šanci nevypracoval. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Jílového.

 

Ani druhý poločas díky pozorným obranám moc šancí nenabídl. V 61. minutě postupoval z úhlu na Vaňáka opět Pícha, ale brankář jeho tvrdou střelu vyrazil. Následně se před Vaňákem objevil Bílek, ale ani on na hostujícího brankáře nevyzrál. A tak udeřilo na druhé straně, v 78. minutě si Kučera našel volný míč za domácí obranou a v samostatném úniku umístil svou střelu přímo k tyči. V závěru si domácí tým ještě vytvořil nadějný závar ve vápně hostů, ale přímou střelu na branku nevyslal. 

Utkání tak skončilo spravedlivou remízou. V penaltovém rozstřelu pak za hosty selhal Ruszó a po něm Jindřich. Rozhodnout mohl ve 4. sérii domácí Reichelt, ale penaltu neproměnil, a tak tuto úlohu vzal na sebe v poslední sérii Feledi, čímž rozhodl o druhém bodu pro domácí celek.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Od první minuty se nám dařilo hrát to, co jsme chtěli. Byli jsme koncetrovaní a hráli v pohybu. Výsledek odpovídá průběhu hry. Tímto způsobem hry bychom se chtěli prezentovat v každém zápasu.

 

Branka: 9. Pícha

 

Sestava: Vosecký - Vait, Just, Michalec, Reichelt - Kudrna, Feledi, Gaher, Bílek (70. Kolář) - Pícha, Florián (76. Farkaš)

 

Rozhodčí: Rouček - Davignon, Linhart

Delegát: Dvorský

Diváci: 120