Vstup do sezóny se výsledkově povedl

12.08.2018 13:58

TJ Spartak Perštejn - FK Jílové 1:2 (0:1)

1.kolo HET krajského přeboru  //  11.8.2018  // 17:00 

 

Jílové vstoupilo do nového ročníku HET krajského přeboru na horké půdě v Perštejně, odkud si v loňském roce přivezlo tři body po brance v nastaveném čase.

 

Do utkání lépe vstoupil domácí Perštejn, který zamknul hosty na jejich polovině a vypracoval si několik nadějných příležítostí. Vyvrcholením byla dalekonosná střela Filingera končící na břevně Voseckého branky. Postupem času se přeci jen hra trochu vyrovnávala a bylo to Jílové, které mohlo jít do vedení. V 18. minutě byl faulován ve vápně Bílek, ale Florián penaltu neproměnil, když domácí brankář vystihl směr jeho střely a vyrazil jeho pokus na tyč. Poté přetažený centr Píchy reflexivně vyrazil brankář domácích na břevno. Na druhé straně nebezpečně střílel Koštůr, ale Vosecký jeho pokus do protipohybu vykopl. Ve 41. minutě se již skóre měnilo. Michalec poslal zpět do vápna nadýchaný centr na hlavu Justa, a ten se nemýlil. V poslední minutě prvního poločasu mohl vyrovnat Hyský, ale jeho střela skončila na tyči. Do šaten se tak odcházelo za jednobrankového vedení Jílového.

 

Po šesti minutách druhého poločasu bylo ovšem vyrovnáno. Domácí Krok se postavil k trestnému kopu a jeho pokus skončil v síti. Vyrovnaný stav však vydržel deset minut. Výkop Voseckého prodloužil hlavou Just na Píchu, který se ve vápně zbavil obránce a prostřelil domácího brankáře. V poslední půlhodině několikrát pronikl do vápna Filinger, ale ani jednou si nepřišel na Voseckého v bráně. A když se neujali ani dva centrované míče domácího Kroka, tak si Jílové odvezlo velmi cenné tři body.

 

Jílové tak do soutěže vstoupilo podstatně lépe než v předchozím ročníku. Nutno podotknout, že výkon nebyl úplně ideální. Ale domácí byli po většinu utkání lepším celkem.

 

Vyjádření trenéra (P. Salava): Do utkání jsme vstoupili vlažně a se štěstím jsme přečkali šance domácích. Měli jsme hodně ztrát, nedařilo se nám více podržet míč a dostat hru do klidu. Tři body mají cenu zlata. Musím však chlapy pochválit za bojovnost.

 

Branky: 41. Just, 60. Pícha

 

Sestava: Vosecký - Michalec (70. Horáček), Florián, Gaher, Vait - Kolář (82. Barilla), Feledi, Pícha, Červenka- Just (90. Farkaš), Bílek

 

Rozhodčí: Vlašič - Prágl, Menšík

Delegát: Kalista

 

Diváci: 200