Vosecký vychytal první výhru

06.09.2017 13:45

FK Jílové - SK Brná 1:0 (1:0)

4.kolo HET krajský přebor // 2.9.2017 // 17:00

 

Ve druhém domácím utkání přivítalo Jílové celek SK Brná. Oba týmy vstupovali do utkání v jiném rozpoložení, Brná v minulém kole deklasovala Modrou 6:0 a Jílové si přívezlo z Bíliny ještě o jednu branku více. 

 

Po úvodním oťukávání se do první velké šance dostalo Jílové a byla z toho hned branka. Gaher zatáhl míč po levé straně, centrem našel na vápně zcela volného Felediho, a ten přehodil vyběhnuvšího brankáře. Následně se po centru Čermáka ocitl ve velké šanci Kolář, ale jeho slabou hlavičku zastavil hostující brankář na brankové čáře. V podobné šanci se na druhé straně ocitl Demčenko, ten byl v zakončení důraznější, ale jeho hlavičku bravurně zlikvidoval Vosecký. Za pár vteřin pronikl do vápna Hynek, ale jak střelu, tak i dorážku mu skvělý Vosecký dokázal chytit. Navýšit domácí vedení mohl ihned na druhé straně Bílek, který se díky kombinaci Gahera s Feledim dostal sám před brankáře, ale jeho střela šla vedle tyče. Do konce poločasu stojí za zmínku již jen slabá střela Geletiče, která minula branku po centru Gahera, a tak se do kabin odcházelo za jednobrankového vedení domácích.

 

Na začátku druhého poločasu mohl opět navýšit vedení Bílek, ale ve skluzu na malém vápně nedosáhl na centrovaný míč Horáčka. V 53. minutě se po standardní situaci dostal ke střele Gaydarski, ale jeho střela mířila těsně nad branku domácích. Za další minutu se po špatném výkopu Voseckého dostal do úniku Demčenko, Vosecký proti němu vyběhl, ale jeho oblouček skončil mimo branku. Následně se hra odehrávala ve středu pole a ani jeden z týmu si nevytvořil žádnou šanci. Až v 69. minutě se z 20 metrů dostal ke střele Feledi, jeho tvrdou ránu míříci pod břevno výborným zákrokem vyrazil hostující brankář Satek na roh. Ten zahrával Gaher, Satek míč vyboxoval ven z pokutového území, míč se ale do něj opět vrátil, kde našel zcela volného Bílka, ten tentokrát zamířil do protipohybu brankáře, ale Satek předvedl fantastický zákrok a vyrazil míč mimo branku. Za dalších pět minut se dostal ke střele z vápna Čermák, Satek jeho střelu vyrazil a dobíhající Vait ve výborné pozici branku přestřelil. Ve zbývajících minutách si již ani jeden tým nevypracoval žádnou střeleckou příležitost, a tak Jílové vyhrálo tím nejtěsnějším možným rozdílem, i když v utkání bylo mnoho šancí na obou stranách.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Výhru už jsme potřebovali jako sůl, hráčům to určitě psychicky pomůže do dalších zápasů. Myslím, že jsme o tu branku byli lepší a vyhráli zaslouženě. Poměrně dost šancí jsme ještě zahodili, chyběl klid a důraz v koncovce. I soupeř měl však několik velkých šancí, ale výborný Vosecký byl dneska proti a byl hlavním strůjcem vítězství. Kluky musím pochválit hlavně za bojovnost, ale i za výkon, který nebyl špatný.

 

 

Branka: 14. Feledi

 

Sestava: Vosecký - Horáček, Florián, Michalec, Vait (90. Malowanyj) - Feledi, Gaher, Čermák, Červenka (22. Geletič) - Bílek, Kolář (87. Štercl)

 

Rozhodčí: Bahník - Havel, Řeháček

 

Diváci: 148