První body z venkovního utkání

30.09.2017 10:12

TJ Krupka - FK Jílové 1:2 np (1:0)

7. kolo HET krajského přeboru // 23.9.2017 // 16:30

 

K dalšímu venkovnímu utkání zajíždělo Jílové do nedaleké Krupky. Oba týmy dělil v tabulce pouze jediný bod,a tak se dalo očekávat vyrovnané utkání, což se nakonec potvrdilo.

 

Již od začátku bylo patrné, že se bude jednat o vyrovnané utkání. Jako první zahrozili hosté, kdy centr Felediho nasměřoval mimo branku střelou Just. Za další tři minuty obral Bílek obránce o míč a postupoval ze strany sám na domácího brankáře Valeše, ten jeho střelu pod břevno reflexivně vyrazil. Z následného protiútoku po pravé straně se dostala do velké šance domácí Krupka,ale Vosecký pádem pod nohy domácího útočníka zabránil změně skóre. Následně se Krupka dostala do další zajímavé situace,ale střela z hranice velkého vápna skončila mimo branku. Ve 42. minutě se již skóre utkání měnilo, Reichelt uprostřed hřiště ztratil míč, který se nakonec dostal k Suchému a ten prostřelil Voseckého v brance. Výsedkem 1:0 pro domácí tak skončil první poločas, kdy brance předcházela obrovská chyba jílovského obránce.

 

Začátek druhého poločasu se Jílovému povedl na výbornou. Ve 49. minutě zakombinovalo okolo velkého vápna Krupky, Just poslal přihrávku na Bílka, jehož střelu ještě domácí brankář Valeš vyrazil, ale na dorážku Justa už byl krátký. O chvilku později mohl otočit vývoj utkání Čermák, ale jeho střela skončila vedle branky. Ve zbytku zápasu se hrálo vyrovnané utkání, větší šance si ještě vytvořili domácí, kdy nejprve vyražený centr Voseckého hlavou poslal mimo branku domácí hráč a stejně tak skončila prudká střela zpoza vápna. Utkání tak dospělo až k pokutovým kopům. Kde nejprve selhal jílovský Michalec, ale stejně tak zaváhal v 5. sérii domácí Uka, a tak rozhodla 6. série, kdy nejprve proměnil svůj pokus brankář Vosecký a následně chytil penaltu domácímu hráči.

 

Jílové si tak připsalo první body na venkovním hřišti, které bude chtít potvrdit v následujícim domácím utkání proti Srbicím.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Samozrejme jsem rad,ze jsme konecne z venku privezli body.Bylo to vyrovnane utkani a pro divaka urcite i nezazivne.Branku jsme soupeři darovali opět po zbytecne chybe,toho se uz musime vyvarovat.Co me potesilo,byl vykon rozhodcich,zejmena hlavniho,který ukazal velky cit pro hru a takhle by meli pískat vsichni.Dva body bereme a ted je potreba je potvrdit doma,pak bychom se dostali do klidných vod.

 

Branka: 49. Just

 

Sestava: Vosecký - Horáček (46. Vait), Florián, Michalec, Reichelt - Feledi, Gaher, Čermák, Červenka (46. Kolář - 84. Kudrna) - Bílek, Just (89. Malowanyj)

 

Rozhodčí: Míč - Kloub, Vlašič

Diváci: 150