Přípravné utkání: FK Ústí nad Labem U19 - FK Jílové 2:3

21.02.2017 19:49

FK Ústí nad Labem U19 - FK Jílové 2:3 (1:0)

V dalším přípravném utkání zajíždělo naše "áčko" na ústeckou umělou trávu. Tam se střetlo s domácím starším dorostem, pro které to byla generálka na boje v České lize. K utkání jsme zajížděli bez několika hráčů a tak na pozici stopera musel nastoupit velezkušený asistent Radek Rangl. Již před utkáním bylo jasné, že nás nečeká jednoduché utkání, což se v průběhu potvrdilo. 

Začátek utkání nám vyšel dobře a hned v prvních minutách se dostal do šance Just, který ale nedosáhl na malém vápně na přihrávku Bílka. To bylo z naší strany na dlouhou dobu vše a následujících třicet minut nás domácí mladíci přehrávali. Zhruba v 10. minutě Feledi přišel pozdě do souboje v pokutovém území a byla z toho jednoznačná penalta, kterou domácí hráč bez problémů proměnil - 1:0. V dalších šancích domácích byl vždy na místě Vosecký anebo ústečtí hráči nemířili přesně. Od 30. minuty se hra vyrovnala hlavně díky zpřesnění naší kombinace a odměnou nám byla branka Koláře v závěru poločasu, která ovšem nebyla uznána pro údajný ofsajd.

Druhý poločas byl z naší strany o poznaní lepší. Domací jsme nepouštěli do přečíslení a ani tak často do zakončení. Naopak my jsme se do zakončení dostávali stále častěji. A když Čermák rozehrál rohový kop na velké vápno, kde napřáhl Horyna, byl stav 1:1. Následně se probil ve vápně k zakončení Bílek a dostal nás do vedení. To netrvalo dlouho, neboť domácí hráč napřáhl z velkého vápna a jeho plavající střela skončila za překvapeným Voseckým. V tu dobu byl zápas otevřený na obě strany, ale několik našich šancí skončilo nevyužito. O výsledku utkání se rozhodlo v samém závěru, kdy rohový kop vrátil zpět do pokutového území Horyna, který se přes Bílka, Malowaného dostal až k Vaitovy a ten jej na zadní tyči bez problému dopravil do branky.

 

Utkání bylo vyrovnané a pro nás to byla velmi kvalitní příprava s mladým běhavým celkem, který se nachází v úplné jiné fázi přípravy.

 

Branky: Horyna Miroslav, Bílek, Vait

 

Sestava: Vosecký - Malowanyj, Rangl, Vait, Geletič - Kudrna (10. Horyna MIroslav), Feledi, Čermák, Kolář (50. Horyna Michal) - Just, Bílek