Pohárový konec až po penaltách!

13.05.2016 17:52

FK Jílové - TJ Proboštov 4:4 (na penalty 0:2)

 

Za pěkného středečního odpoledne přivítalo Jílové na svém hřišti ve čtvrtfinále poháru celek Proboštova, který je momentálně druhý v krajském přeboru. Jílovému v tomto utkání chyběla řada hráčů (vysokoškoláci, zranění), i tak byl jejich cíl vyhrát a postoupit přes favorizovaného soupeře.

První poločas byl v celku vyrovnaný s minimem šancí na obou stranách. Za zmínku stojí pouze velká šance hostů  z kraje zápasu, kdy jejich útočník postupoval sám na brankáře Voseckého, ale ten si z jeho pokusem poradil. I přes minimum šancí šlo Jílové do vedení, když se z rohového kopu trefil Čermák s přispěním hostujícího hráče. Hosté na to odpověděli v závěru poločasu, kdy dvěma góly skóre otočili. Zejména ten první jim domácí hráči darovali, když zaspali autové vhazování a hosté šli ze strany na Voseckého.

Do druhé půle už domácí vstoupili mnohem aktivněji, vytvořili si značný tlak a také šance. Až několikátou v řadě však proměnili a zaslouženě vyrovnali. Poté už se na hřišti strhla přestřelka, která vyústila v nerozhodný výsledek a šlo se na penalty.

V těch však domácí ze čtyřech pokusů neproměnili ani jeden a totálně selhali. Do semifinále tedy postoupil hostující tým, který se na postup hodně nadřel. Určitě však nepostoupil lepší tým.

 

Vyjádření trenéra (O. Barilla): Určitě to dnes bylo oboustranně pěkné utkání. Trochu mě mrzí výsledek, protože jsme měli na to vyhrát a nemuselo se jít do penalt. Zejména ve druhé půli jsme svého soupeře jasně přehrávali. Co rozhodlo, byla naše nezkušenost. Tři branky byly po našich velkých chybách, které plynuly jen ze špatné komunikace, respektive  žádné komunikace. Zejména třetí branka byla z kategorie elévských, kdy se poslední hráč nedomluví s brankářem a hosté uklízí do prázdné brány. Ale i tak jsme podali velmi dobrý výkon, zejména v ofenzívní části a soupeři dali čtyři branky. Zejména ta Kořínkova byla parádní. Co mě nejvíce však trápí je absence kluků (zranění, státnice, práce) která bohužel bude pokračovat i v sobotu ve Šluknově.

 

Branky: 20. (vlastní Cmíral), 70. Just, 82. Kořínek, 86. Just

 

Sestava: Vosecký – Červenka, Malowanyj, Kořínek, Čtvrtníček (46. Geletič) - Kurty, Feledi, Čermák, Kolář - Just, Horyna (46. Michl Vlastimil)

 

Rozhodčí: Trégr - Vlk, Matys

Diváci: 30