Pohár ÚKFS: Přes Dobkovice do dalšího kola

06.08.2017 20:24

SK Dobkovice - FK Jílové 0:2 (0:0)

 

V rámci předkola poháru ÚKFS se představilo Jílové v Dobkovicích. Oba týmy za sebou mají podobnou sezónu, kdy do posledních kol se praly o postup a nakonec se jim to podařilo. Dobkovice postoupily do 1.B třídy a Jílové do krajského přeboru.

 

Utkání začalo trochu překvapivě mírným tlakem domácích, ale domácí se do vážnější šance nedostali a stejně tak tomu bylo po celou dobu prvního poločasu. Postupem času Jílové přebralo iniciativu a hru mělo pod kontrolou. Domácí  však hráli velmi dobře, zahustili střed hřiště a jejich defenziva pracovala na výbornou. Přesto se Jílové do nějakých šancí dostalo. Nejprve si málem domácí brankář Vlk srazil roh Floriána do vlastní branky, pak však vychytal v šanci Bílka a neujala se ani střela hodně aktivního Koláře. První poločas tak skončil bez branek. 

 

Na začátku druhého poločasu Jílové ještě o něco více zvýšilo aktivitu a bylo za to odměněno. V 53. minutě si ve vápně našel míč Michalec a střelou přes obránce prostřelil i domácího brankáře. Za další 4 minuty se znovu Michalec dostal za obranu domácích a prostřelil Vlka i podruhé. Dobkovice musely trochu hru otevřít a jejich defenziva již nebyla tak pevná, Jílové toho však nedokázalo využít a posledních 25 minut hry již zvolnilo. Domácí si taky vypracovali několik zajímávých příležitostí, tu gólovou měl na svých kopačkách po hezké kombinační akci Šmalc, ale Smutný jeho průnik na dvakrát zneškodnil. Následně ještě Florián zachraňoval na brankové čáře, ale domácím se branku nakonec vstřelit nepodařilo.

Z postupu se tak mohlo radovat favorizované Jílové, avšak jejich výkon nebyl úplně ideální. Dobkovice rozhodně zaslouží pochvalu, jejich výkon snesl vysoké měřítko a pokud budou předvádět podobné výkony, nebudou mít v novém ročníku starosti soutěž udržet ba naopak můžou být postrachem všech soupeřů.

 

Branky: 53. Michalec, 57. Michalec

Sestava: Vosecký (46. Smutný) - Reichelt (46. Kudrna), Gaher, Florián,  Vait - Horáček, Feledi, Čermák, Kolář - Bílek (74. Kulhánek), Michalec 

 

Rozhodčí: Mollinger - Formánek, Vacek

Diváci: 100